Olanda a câștigat Eurovisionul – Cronica dimineții

1. O organizație non-profit va folosi Inteligența Artificială și imagini din satelit pentru a urmări poluarea aerului de la fiecare centrală electrică de pe Pământ, în timp real. Iar datele vor fi disponibile public. (Vox)

2. Aproape 250 de localități din România au fost selectate pentru a primi finanțare europeană în cadrul celei de a doua runde a programului WiFi4EU. Autoritățile locale din Uniunea Europeană beneficiază de finanțare în valoare de 15.000 euro fiecare pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless. Lista completă a localităților o găsiți în articol. (Profit.ro)

3. Cancelarul austriac conservator Sebastian Kurz a anunţat aseară că pune capăt coaliţiei cu partidul de extremă dreapta FPO, afectat de un scandal de corupţie, şi că a propus ca în curând să aibă loc alegeri legislative anticipate. (News.ro)

4. Google folosește Gmailul pentru a urmări toate cumpărăturile pe care le facem, pe baza facturilor sau a confirmărilor de plată primite pe email. O pagină numită “Purchases ”, aflată în contul fiecărui user de Gmail, arătă lista cumpărăturilor efectuate. Google ne asigură că nu folosește această listă pentru a fi targetați cu publicitate. (CNBC)

5. Mike Schroepfer, CTO-ul Facebook a declarat că Inteligența Artificială poate fi o soluție pentru contentul toxic de pe platforma socială, însă a admis că AI-ul nu poate rezolva toate problemele. (NYTimes)

6. 2% dintre americani încă folosesc cec-urile pentru plăți, în timp ce 1% folosesc telefonul mobil pentru astfel de operațiuni. Cei mai mulți, 55%, plătesc cu cardul de debit, în timp ce cardul de credit e folosit de 26% dintre americani. Procentul celor care plătesc cash scade, de la 21% în 2015, la 15% anul acesta. (Axios)

7. Wing, divizia celor de la Alphabet/Google, a anunțat că va începe livrările cu drone în următoarele săptămâni, în capitala Finlandei, Helsinki. Wing va avea doi parteneri la lansare, un restaurant și un supermarket. (VentureBeat)

8. Costa Rica și-a dublat, în ultimii 30 de ani, numărul de hectare acoperite de păduri. Jumătate din suprafața țării este acum ocupată de copaci. (NYTimes)

9. Microsoft a anunțat Minecraft Earth, o versiune AR a jocului ce va fi lansată în vară, pe iOS și Android, în versiune beta. Microsoft va concura astfel cu dezvoltatorii Pokemon Go. (TheVerge)

10. Olanda a câştigat, în aceasta noapte, finala concursului muzical Eurovision, care a avut loc la Tel Aviv. Piesa „Arcade” a lui Duncan Laurence a primit cele mai multe puncte, 492. (News.ro)

Fotografia dimineții – Suporteri ai căsătoriilor între persoane de același sex sărbătoresc după ce Taiwan a devenit prima țară din Asia care legalizează acest tip de mariaj. Tyrone Siu/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
OECD: România este țara europeană în care oamenii și-au înmulțit cel mai mult orele lucrate săptămânal în ultimii 5 ani – Cronica dimineții
Drulă: Suntem pregătiți să revenim la guvernare – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău