Cronica diminetii – Olguţa Vasilescu: există şanse „foarte mari” ca PSD să piardă guvernarea

1.  Numărul atacurilor teroriste a scăzut anul trecut cu 23%, conform unui raport publicat de Departamentul de Stat SUA. Numărul victimelor atacurilor teroriste a scăzut cu 27%. Scăderea se datorează în special situației din Irak, unde atacurile ISIS au fost mai puține. (USAToday)

2. Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat aseară, la Antena3, că există şanse „foarte mari” ca PSD să piardă guvernarea în urma conflictului intern izbucnit în partid după ce mai mulţi lideri i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea. Vasilescu a mai spus și că nu ar putea vreodată să voteze împotriva lui Paul Stănescu, unul dintre contestatarii lui Dragnea, care îi este amic. (News.ro)

3. Raport: Apple a vândut, în trimestrul 2, 43% din toate telefoanele care au costat peste $400, la nivel worldwide. Procentul este dublu, 88%, pentru telefoanele care costă mai mult de $800. (AppleInsider)

4. Jack Ma, fondatorul Alibaba, a declarat că grupul de firme unde este chairman nu mai are în plan să dezvolte 1 milion de locuri de muncă în Statele Unite, din cauza conflictului economic dintre SUA și China. Ma promisese, în Ianuarie 2017, după o întâlnire cu Donald Trump, că Alibaba va dezvolta 1 milion de locuri de muncă în SUA, în următorii ani. (CNBC)

5. Autorităţile de reglementare europene verifică dacă retailerul online Amazon foloseşte datele comercianţilor într-un mod în care restricţionează concurenţa, a declarat miercuri comisarul pentru concurenţă, Margrethe Vestager. Comisarul a spus că problema este legată de faptul că Amazon găzduieşte comercianţi pe site-ul său şi în acelaşi timp concurează cu aceiaşi retaileri prin utilizarea datelor lor pentru vânzările proprii ale companiei. (News.ro)

6. Conform Bundesbank, 45% din depozitele companiilor în băncile germane și 12% din depozitele persoanelor fizice au o dobândă negativă, suportând un cost pentru a ține banii în bancă. (Link)

7. O analiză Bloomberg pe 90 de medicamente “compensate”, vândute de farmaciile din Statele Unite, a arătat că din $4.2 miliarde generați din vânzarea acestor medicamente, lanțurile de farmacii au câștigat $1.3 miliarde, bani plătiți de sistemul de sănătate american. În unele cazuri medicamente care costă $20 de dolari au fost vândute cu $140. (Bloomberg)

8. Amazon ar avea în plan să deschidă 3000 de magazine AmazonGo, fără casieri, în Statele Unite, până în 2021. (Bloomberg)

9. Postul de televiziune Profit.ro a fost lansat și este deja disponibil în grila Digi și cea a UPC, fiind singurul canal TV de business din România, o platformă de soluții utile pentru toți oamenii de afaceri dar și una de educație economică prin care va fi explicat întreprinderilor mici și mijlocii, ca și altor antreprenori, ce anume se întâmplă în mediul de afaceri și cum pot avea succes. (Profit.ro)

10. Compania aeriană Cathay Pacific a trebuit să-și trimită unul dintre avioane în hangare după ce numele companiei a fost scris greșit, “Cathay Paciic”, pe respectivul avion. (BBC)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale: Orice om afectat de supraimpozitarea contractelor part-time se poate adresa instanţei de judecată – Cronica dimineții
Dan Barna: Alianța USR-PLUS va avea candidat la alegerile prezidențiale – Cronica dimineții
2 comentarii la acest articol
  • sept. 20,2018 la 2018-09-20T08:58:54+03:000000005430201809

    Speram cat mai curand, din pacate nu pot avansa acum o data certa. Multumesc.

  • Asimov
    sept. 20,2018 la 2018-09-20T08:53:12+03:000000001230201809

    Profit tv când va fi și în grila Telekom?

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău