Cronica dimineții – Parlamentul britanic a confiscat mai multe documente interne aparținând Facebook

1. O înţelegere de ultimă oră în problema Gibraltarului, potrivit căreia Spania va putea negocia în mod direct cu Regatul Unit viitorul micului teritoriu britanic, a salvat întâlnirea care va avea loc astazi între liderii UE privind acordul retragerii britanice din Uniunea Europeană. (News.ro)

2. Parlamentul britanic a confiscat mai multe documente interne aparținând Facebook, inclusiv mailuri între manageri. Decizia este una excepțională și vine (și) ca urmare a refuzului lui Mark Zuckerberg de a se prezenta în fața comisiei internaționale, alcătuită din reprezentanții a opt parlamente, care analizează implicațiile scandalului Cambridge Analytica asupra protecției datelor utilizatorilor. (TheGuardian)

3. Germania, Danemarca și Finlanda au anunțat că vor opri exportul de arme către Arabia Saudită, primele două invocând uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, în timp ce Finlanda a invocat criza umanitară generată de războiul civil din Yemen. (USAToday)

4. Vanzările online de Black Friday, din Statele Unite, au atins un nivel record de $6,22 miliarde, în creștere cu aproape 24% față de anul trecut. O treime din aceste vânzări au fost făcute de pe telefoane. (CNBC)

5. Viteza medie de download pe rețelele de telefonie mobilă a depășit-o pe cea din rețeaua WIFI a clienților în 33 de țări analizate de OpenSignal. România nu se află pe lista celor 33 de țări. (Link)

6. Bitcoin-ul continuă să scadă, ajungând la $3600+.

7. 53% dintre cei 79.000 absolvenți de doctorate din Statele Unite, pe anul trecut, au fost de sex feminin, un record. Bărbații rămân dominanți în materiile exacte: matematică, inginerie, tehnologie și știință. (Link)

8. Locuitorii din Taiwan au respins, prin votul acordat la referendum, căsătoriile dintre persoanele de același sex. (TheGuardian)

9. AT&T a anunțat că va returna banii clienților care au plătit pentru a urmări online partida de golf dintre Tiger Woods și Phil Mickelson după ce transmisia a fost afectată de mai multe probleme tehnice. AT&T plănuise să se folosească de această transmisie pentru a demonstra nivelul la care a ajuns compania, pe piața de media, după achiziția Time Warner. (WSJ)

10. Maine, 26 Noiembrie, este programată aterizarea pe Marte a celui de-al doilea modul trimis de NASA pentru studierea planetei. (Link)

Cronica diminetii de weekend este sustinuta de Hot-A-Porter, cel mai nou magazin de incaltamnte din galeriile Mariott.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Google a generat aproape $33 miliarde in trimestrul 2
Cronica dimineții – Parlamentării greci vor 290 miliarde euro, despăgubiri de război, de la Germania
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău