Cronica dimineții – Șase din șapte administratori de pensii private s-ar putea retrage din România

1. Şase din şapte administratori de pensii private spun că activitatea lor în România se află sub „incertitudini semnificative“, după ce Guvernul a impus o serie de cerinţe absurde prin Ordonanţa 114, fără ca măcar să le explice necesitatea. Principala doleanţă a celor care administrează cele 51 de miliarde lei strânse de peste 7 milioane de români în conturile de pensie privată Pilon II este cerinţa de majorare a capitalului social din Ordonanţa 114. Prin aceasta, Guvernul îi obligă pe cei şapte administratori de pensii private să vină cu bani „de acasă“, în total 3,5 miliarde lei, până la finalul anului. (Adevarul)

2. Biroul Electoral Central a hotărât că românii vor primi trei buletine de vot la alegerile din 26 Mai, iar în fiecare secţie vor fi câte trei urne. Un buletin va fi pentru votul la alegerile europarlamentare, iar celelalte două pentru întrebările de la referendum. (Digi24)

3. Google.com va începe să afișeze reclame pe homepage, până la finalul acestui an. Momentan doar pe mobil. De la lansare până în prezent, Google a ținut homepage-ul curat, fără reclame. (Reuters)

4. Guvernatorul republican al statului Florida a declarat că, în 2016, hackerii ruși au penetrat bazele de date cu votanți din două districte, fără să afecteze însă rezultatelor alegerilor. (CNN)

5. San Francisco a interzis folosirea tehnologiei de recunoaștere facială de către poliție și alte autorități locale. Este primul mare oraș american care blochează recunoașterea facială. (NYTimes)

6. Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat aseară, la RTV, că mitingurile PNL, USR şi PSD din Bucureşti au fost aprobate şi a făcut apel la organizatori să respecte ceea ce au semnat. (News.ro)

7. Manifestanţii anti-PSD de la mitingurile de campanie organizate de partid la Galați și Iași ar putea avea probleme cu legea. Ministrul de Interne a anunţat că autorităţile studiază filmările de la contramanifestaţiile de săptămâna trecută pentru a sesiza parchetul, în cazul în care sunt identificate fapte penale. (Digi24)

8. Iubita preşedintelui rus Vladimir Putin, fosta gimnastă Alina Kabaeva, 36 de ani, a născut gemeni într-o clinică din Moscova, scrie presa rusă. Surse apropiate spun că fosta gimnastă a adus pe lume doi băieţi. (Adevarul)

9. The Handel and Haydn Society, una dintre cele mai vechi orchestre din Statele Unite, a vrut să-l găsească pe băiatul care, la finalul concertului de la Boston, a “strigat” “Wow”, pentru a-l premia. Exclamația băiatului la finalul interpretării “Masonic Funeral Music”, de Mozart, a declanșat un ropot de aplauze din partea spectatorilor. (Link, cu sunet). Baiatul a fost găsit. (Link)

10. Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare şi arestat în 8 mai în Madagascar, a afirmat că nu se va opune extrădării pentru că a obosit să lupte. În plus, Mazăre susţine că după ispăşirea pedepsei se va întoarce în Madagascar. (News.ro)

Fotografia dimineții – Minereu de fier, adus din import, într-un port din China. Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Generalul Mattis isi anunța demisia din guvernul Trump
Ministrul Transporturilor: Până în 2024 pot fi finalizaţi 700 km de autostradă şi 300 km de drum expres – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău