Cronica diminetii – Simona Halep joaca astazi finala de la Rogers Cup

1. Câteva zeci de mii de oameni au protestat sâmbătă seară în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului. Protestul s-a desfăşurat paşnic, fiind ridicate de către jandarmi doar trei persoane: un bărbat care a tras de gardurile jandarmilor când aceştia voiau sa delimiteze spaţiul manifestaţiei, în jurul după-amiezii, un tânăr asupra căruia a fost găsit un cuţit şi un alt bărbat care a forţat dispozitivul forţelor de ordine. Oamenii au scandat „Demisia” şi „Nu vă fie frică, românii se ridică”, au suflat în vuvuzele şi au agitat steaguri, iar unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au împărţit jandarmilor. La manifestaţie au participat şi membri PNL, printre care Ludovic Orban. Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă seară şi în alte oraşe din ţară – la Iaşi au ieşit în stradă peste 10.000 de oameni, la Timişoara au fost peste 8.000 de manifestanţi, iar la Sibiu aproximativ 5.000. (News.ro)

2. Simona Halep, liderul WTA, s-a calificat în finala turneului Rogers Cup, de la Montreal, după ce a trecut în semifinale de sportiva australiană Ashleigh Barty, scor 6-4, 6-1. Simona va juca astăzi, de la 20.30, finala, împotriva americancei Sloane Stephens, într-o reeditare a finalei din acest an de la Roland Garros.

3. Scăderea vs dolarul american, de la începutul anului:
Bitcoin 55%
Lira turcească 41%

4. La aproape 3 luni de la implementarea regulilor GDPR, mai mult de 1000 de siteuri din SUA nu sunt accesibile în Europa. (NiemanLab)

5. Vârsta medie la care femeile din SUA au primul copil este 26 de ani, cu 5 ani mai mult decât media din 1972. În New York și San Francisco femeile au primul copil la 31, respectiv 32 de ani, în timp ce într-o regiune din South Dakota, media este la 20 de ani. (TheCut)

6. Mai mult de 100 de ziare vor publica joi, 16 august, editoriale care să atragă atenția asupra atacurilor la adresa presei ale președintelui Trump. Inițiativa le aparține celor de la Boston Globe și a fost rapid adoptată de ziare din toată țara. (CNN)

7. Banca Transilvania, a doua bancă din România din punct de vedere al valorii activelor, a înregistrat un avans de 33,6% al profitului net în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 662,7 milioane lei (142,2 milioane euro), potrivit unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. (News.ro)

8. Aproape 2 milioane de femei au fost violate de soldații sovietici în timpul ocupației Germaniei de Est din timpul și după cel de-al doilea război mondial. Este cel mai mare număr de violuri din istorie. Se estimează că 240.000de femei au murit din cauza violurilor.

9. Autoritatea care reglementează publicitatea în Marea Britanie le-a cerut celor de la Amazon să modifice reclamele care susțineau livrarea a doua zi, pentru abonații Prime, după ce mai mulți clienți s-au plâns de întârzierea comenzilor în perioada Crăciunului. (TheGuardian)

10. O femeie care a fost reținută, împreună cu fiica sa de 4 ani, în Dubai, timp de 3 zile, după ce a consumat vin pe cursa Emirates de la Londra, a primit permisiunea să părăsească țara, după ce acuzațiile au fost retrase de autorități. (TheGuardian)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Apple a avut cel mai bun trimestru 2 din istoria companiei
Iohannis: Noua alianţă între USR PLUS şi AUR riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău