Cronica dimineții – Vot decisiv, în parlamentul britanic, pentru acordul privind Brexitul

1. Parlamentul britanic va vota astăzi acordul pentru ieșirea din Uniunea Europeană agreat de prim ministrul Theresa May cu oficialii de la Bruxelles. Presa britanică estimează o înfrângere categorică pentru May. (TheGuardian)

2. Bank of America Merrill Lynch vede Germania deja în recesiune, prognozând o scădere de 0,1% pentru trimestrul patru, care ar fi a doua consecutivă după scăderea de 0,2% din trimestrul 3. (Link)

3. Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea privind încuviinţarea arestării preventive a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, foști procurori la DNA Ploiești. Secţia pentru investigarea magistraţilor a Parchetului General trimisese către Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de încuviinţare a arestării celor doi procurori. (Digi24)

4. Parlamentul canadian a anunțat un plan de a accepta mai mult de 1 milion de migranți în următorii 3 ani. (CNN)

5. WordPress a anunțat că a primit finanțări de $2,2 milioane pentru Newspack, o platformă de tip CMS ce va fi dezvoltată pentru a susține siteurile de știri mici și medii. Costul lunar se va situa între $1000 și $2000, iar dezvoltarea va dura până în Ianuarie anul viitor. (Link)

6. Peste 30.000 de cadre didactice din Los Angeles au intrat în greva cerând o mărire de 6,5% a salariului și clase cu un număr mai mic de elevi. Pentru Los Angeles, este prima grevă în educație din ultimii 30 de ani. Aproximativ 640.000 de elevi sunt afectați de grevă. Salariul mediu al unui cadru didactic în LA este de aproximativ $75.000 pe an. (Reuters)

7. Topirea gheții în Antarctica:
1979 – 40 miliarde tone pe an
2017: 252 miliarde tone pe an. (WashingtonPost)

8. Aproximativ 30% dintre studenții americani nu-și pot asigura necesarul de hrană zilnică. (TheAtlantic)

9. Un pasager Delta Air Lines s-a urcat, fără să știe, în 2 Ianuarie, cu o armă încărcată la bordul unei curse spre Tokio. Când și-a dat seama că are arma la el a anunțat însoțitoarele de bord și a cooperat cu autoritățile. Aeroporturile din Statele Unite suferă din cauza închiderii parțiale a guvernului care generează neplata agenților de securitate, mulți dintre ei refuzând să se mai prezinte la post. (NYTimes)

10. Știrea pozitivă din 2018: Tunisia a devenit prima țară arabă care a adoptat o lege ce le permite femeilor să aibă drepturi egale, în cazul unei moșteniri, cu bărbații. Conform Coranului, femeile au dreptul să moștenească jumătate din partea unui bărbat. (Link)

Fotografia dimineții – un cuplu danez proaspăt căsătorit pleacă pe bicicleta de la ceremonia civilă:

Cronica diminetii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Agriculturii: În România nu va fi criză alimentară – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Facebook a plătit minori pentru a le monitoriza telefoanele

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău