Sinteza Săptămânii 29 martie – 4 aprilie 2021

Sinteza Săptămânii este o rubrică scrisă de Paul Alexandru pentru Cronica.ro

Protestele antiepidemice, fenomenul Groșan, patinoarul invizibil și 10 lei/zi pentru trei mese.

România sufocată

Următoarea stație: terapia intensivă. 

Câștigă cine vrea

La vremuri noi, tot noi

O premieră în noul Parlament: izolarea AUR. Camera Deputaților a adoptat miercuri un document ce condamnă cu fermitate atacul antisemit îndreptat împotriva Teatrului Evreiesc de Stat, dar și orice altă formă de antisemitism. De la vot AUR a lipsit complet, iar cu excepția lui Daniel Ghiță, toți ceilalți parlamentari prezenți au votat pentru. Și-apoi, Simion și Târziu infirmă că partidul ar fi unul de extremă dreapta, xenofob și antisemit, ba chiar au amenințat USR-PLUS cu instanța pentru că i-au catalogat drept extremiști.

Justiția a intrat la apă

DNA l-a “spălat” de corupție pe șeful Gărzii de Mediu Ilfov, doi lideri PSD au fost achitați definitiv într-un dosar de șantaj după ce probele obținute pe mandat de siguranță națională au fost eliminate, iar o fostă directoare în Ministerul Mediului a fost achitată defintiv după ce au fost eliminate probele obţinute de DNA cu SRI.
Trei magistrați i-au acordat Ramonei Mănescu despăgubiri morale de 4.000 de euro, considerând că articolele RISE despre fapte pe care nu le contestă ca fiind „defăimătoare”.

În plus,
« Autoritățile care nu-i cred pe copii. Cinci fetițe din Olt declară că au fost agresate sexual de șoferul de microbuz. Procuror: „N-au fost martori” »
« Cum a fost declarat nevinovat un sef din Politie, acuzat ca a primit mita o cazare la Poiana Brasov. Traficul de influenta „pe ton amical”, permis de instanta »
« Cum se „omoara” un dosar DIICOT. Proprietarii unei „fabricute” de bani, scapati de acuzatii grele pentru ca s-au prescris faptele »
« Unul dintre cei mai vechi angajaţi DIICOT din Botoşani îi ajuta, de aproape 10 ani, pe traficanţii de ţigări »

« Cine sunt cei care conduc cluburile de fițe din Capitală. Patronii Loft sunt conectați cu un fost șef SRI și cu persoane cercetate penal »

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza săptămânii 19 – 25 octombrie
Sinteza săptămânii 4-11 aprilie 2021
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău