Cronica serii – A fost depusa o prima candidatura pentru postul de procuror-sef DNA

1. Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a vorbit în comisia de apărare din Parlament, unde a fost audiată în legătură cu intervenţia în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, despre femeia jandarm lovită cu pumnii de unii protestatari violenţi, întrebându-se dacă a fost ordin sau o simplă iniţiativă ca acest lucru să se întâmple. În replică, deputatul PMP Robert Turcescu a întrebat dacă oamenii paşnici, care aveau chiar şi mâinile ridicate în faţa jandarmilor, meritau loviţi de aceştia. Audierile din comisia de apărare s-au desfășurat fără jurnalişti, cărora li s-a cerut să părăsească sala pe motiv că vor fi prezentate informaţii cu caracter clasificat. (News.ro)

2. Inițiativa cetățenească ”Fără Penali în funcții publice” a strâns un milion de semnături, a anunțat Uniunea Salvați România pe pagina de Facebook a formațiunii. (Hotnews)

3. O primă candidatură pentru postul de procuror-şef al DNA a fost depusă astazi, fiind vorba despre procurorul Paula Tănase de la Parchetul Curţii de Apel Galaţi. Paula Tănase are 47 de ani şi este procuror la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, iar anterior, începând cu 2009, ea a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Ea a candidat şi în 2012 pentru conducerea DNA. Candidaţii pot depune cererile de înscriere până la data de 24 august. (News.ro)

4. Presa chineză controlată de stat a anunțat că Apple a scos din App Store-ul din China aproximativ 25.000 de aplicații ilegale de pariuri. Informația vine după ce aceeași presa anunțase că Apple nu face nimic împotriva acestor aplicații. (WSJ)

5. Piața băuturilor răcoritoare va depăși în acest an pragul de 6 miliarde de lei, după o creștere de aproape 24% în ultimii 5 ani, pe fondul investițiilor masive în publicitate și al creșterii apetitului pentru consum al românilor. Piața este dominată de Coca-Cola HBC România SRL, producătorul mărcilor Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Cappy, Dorna, Poiana Negri, Burn, Monster Energy. Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 1,83 miliarde lei în 2014 la 2,21 miliarde lei în 2017, reprezentând în prezent mai mult de 37% din piață. (Profit.ro)

6. Presa din India este dependentă de banii de la guvern, pentru publicitate, sau de sponsorizările unor apropiați ai partidului aflat la putere. (TheEconomist)

7. Google este acuzată într-un proces din Statele Unite că urmăreşte în mod ilegal mişcările a milioane de utilizatori de telefoane iPhone dar şi cele cu sistemul Android, chiar dacă aceştia folosesc o setare pentru a preveni acest lucru. Potrivit unei plângeri înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute, Google susţine în mod eronat că oamenii nu vor fi urmăriţi dacă opresc funcţia ”Location History” şi le încalcă viaţa privată prin monitorizarea şi stocarea mişcărilor acestora. (News.ro)

8. Cel mai vechi tatuaj a fost descoperit la o mumie înghețată, de 5000 ani, din Alpii italieni. (Netflix Explained)

9. Veniturile generate de serviciile OTT în România ar putea ajunge la 227 milioane euro în 2023. Conform estimărilor, România ar fi a treia cea mai mare piață din regiune, la distanță mare de Rusia, cu 1.408 miliarde euro, și Polonia, cu 814 miliarde euro. (Broadbandtvnews)

10. Recomandare, interviu cu Yuval Noah Harări, autorul “Sapiens, Scurtă istorie a omenirii” și “Homo Deus, Scurtă istorie a viitorului”: Povestea lumii de azi: un liberalism in impas, fake news-uri care dinamiteaza democratia si noi lideri autoritari, pregatiti sa vanda in continuare fictiuni cu vrajitoare (Ziare.com)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Coaliția de guvernare a decis majorarea pensiilor cu 12,5% – Cronica serii
Cronica serii – Iohannis de la Bruxelles: „Lupta anticorupţie merge mai departe cu toată forţa”

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău