Cronica serii – Avem un medic la 335 locuitori si peste 60.000 unitati sanitare

1. Sistemul de sănătate a înregistrat anul trecut un număr de 58.600 de medici, în creştere faţă de anul precedent, cand au fost 57.300, ceea ce înseamnă că unui medic i-au revenit, în medie, 335 de locuitori, conform Institutul Naţional de Statistică. Activitatea din sistemul sanitar, public şi privat, s‐a desfăşurat în peste 60.000 de unităţi sanitare. (News.ro)

2. Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei a adoptat luni, cu 15 voturi „pentru” şi 7 voturi „împotrivă”, raportul la proiectul de lege privind modificarea Codului penal, urmând ca maine să intre la votul din plenul Senatului. Abuzul în serviciu a fost redefinit cu prag la nivelul salariului minim brut si se consideră abuz în serviciu dacă scopul este de a obţine foloase necuvenite pentru sine, soţ sau rude până la gradul II. Articolul privind neglijenţa în serviciu a fost abrogat.  DNA a anuntat ca numeroase dosare vor fi închise ca urmare a intervenirii prescripţiei, daca se vor vota modificarile. Toate modificarile propuse le gasiti in link. (News.ro)

3. Indicele Robor la trei luni a crescut la 3,24%, cel mai mare nivel din martie 2014, iar rata şomajului în luna mai a acestui an a stagnat la 4,6%, acelaşi nivel cu cel înregistrat în luna precedentă.

4. A început turneul de la Wimbledon și ambele romance care au jucat astăzi, Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru, au obținut victorii. Alexandra o va întâlni în turul 2 pe Venus Wiliams. Sloane Stephens, finalistă de la Roland Garros învinsă de Simona Halep, a pierdut din primul tur.

5. Banca engleză HSBC a introdus primii 7 roboți humanoizi în filiala din Manhattan. Pepper, așa cum este numit robotul, știe să danseze, să facă selfie-uri și să promoveze cardurile de credit. În cazul în care „implantul” va reuși, banca are în plan să-i implementeze în toate cele 228 de filiale din SUA. Pepper este produs de SoftBank Robotics. (CNBC)

6. Aeroportul Băneasa ar putea fi redeschis pentru traficul comercial de pasageri în mai puțin de doi ani, după extinderea capacității la 300 de persoane pe oră. Capacitatea Aeroportului Băneasa este în acest moment de 30 de pasageri pe oră. (Profit.ro)

7. Alphabet/Google va participa atât direct, cât și prin divizia de investiții, GV, la runda de $300 milioane a startup-ului Lime, producator de scutere electrice. Investiția evaluează Lime la $1.1 miliarde. (FT)

8. Președintele francez, Emmanuel Macron, l-a înlocuit pe ambasadorul Franței de la Budapesta după ce a fost făcut public un memoriu controversat în care diplomatul francez lăuda politica privind migrația a prim-ministrului ungar, Viktor Orban. (Reuters)

9. Mai mult de 13.000 de migranți, inclusiv copii și femei însărcinate, au fost abandonați de autoritățile algeriene în deșertul Sahara. (Axios)

10. Brazilia este a cincea echipă calificată în sferturile de finală de la Cupa Mondială din Rusia, după ce a învins Mexic cu 2 – 0. În sferturi va întâlni câștigătoare dintre Belgia și Japonia, meci care va începe la 21.00.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Iohannis: oameni care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luaţi în plină zi de Poliţie
Guvernul Viorica Dăncilă a fost demis – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău