Cronica serii – Băncile centrale au reînceput să cumpere aur

1. China are în acest moment 487 de producători de mașini electrice. (Link)

2. Valerian Vreme, fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, trimis în judecată de către DNA în septembrie 2017 sub acuzaţia de abuz în serviciu, în dosarul Microsoft, a fost achitat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia magistraţilor nu este definitivă. (News.ro)

3. Economia Statelor Unite a adăugat 250.000 de locuri de muncă în Octombrie, rata șomajului rămânând la cel mai scăzut nivel din ultimii 49 de ani. (WSJ)

4. Cantitatea de aur cumpărată de băncile centrale a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani. (CNBC)

5. Începând cu 2020 compania farmaceutică Merck va înceta să mai livreze vaccinul RotaTeq în patru țări din vestul Africii, din motive de stocuri insuficiente. Vaccinul protejează nou născuții și copiii împotriva rotavirusului, un virus ce ucide 200.000 de copii în fiecare an. Merck va începe să vândă vaccinul în China, la un preț mult mai mare. (NPR)

6. Americanii vor cheltui anul acesta, de sărbători, $124.1 miliarde pentru cumpărăturile efectuate online, o sumă în creștere cu 14.8% comparativ cu anul trecut. Creșterea cumpărăturilor efectuate în offline este de doar 2.7%. (Reuters)

7. Zume, compania care folosește roboți pentru a produce pizza, a primit o investiție de $375 milioane de la SoftBank care evaluează compania la $2,25 miliarde. În urmă cu un an compania a fost evaluată la $170 milioane. (WSJ)

8. Guvernatorul Murat Cetinkaya a anunțat că Banca Centrală a Turciei a decis să își majoreze prognoza de inflație pentru 2018 până la 23,5%, de la 13,4%, iar cea pentru 2019 la 15,2%, de la 9,3%. De asemenea, a fost majorată și prognoza de inflație pentru 2020 până la 9,5%, de la 6,7% cât se estima în precedentul raport privind inflația. (Profit.ro)

9. Palau va deveni prima țară din lume care va interzice cremele de protecție solară ce conțin compuși toxici pentru corali. (Link)

10. Managerul agenţiei de publicitate Papaya Advertising, Robert Tiderle, care a lansat un clip numit „Copiii referendumului”, prin care îndemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, va fi audiat, marţi, la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, în urma unei plângeri depuse de 13 parlamentari. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Mâine se încarcă pe platformă 200.000 de locuri pentru vaccinarea cu vaccinul dezvoltat de AstraZeneca – Cronica serii
Cronica serii – Ambasadele a 12 state au spus că sunt îngrijorate de integritatea sistemului judiciar, premierul Dancilă cere respect

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău