Cronica serii – Comisia de la Veneţia: Reforma privind legislaţia penală slăbeşte lupta împotriva corupţiei şi a altor infracţiuni grave

1. Reforma privind legislaţia penală din România slăbeşte lupta împotriva corupţiei şi a altor infracţiuni grave, afirmă Comisia de la Veneţia în opinia adoptată astăzi. Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. (News.ro)

2. Cheltuielile cu alegerile de luna viitoare, din Statele Unite, au depășit $5 miliarde, devenind cele mai scumpe alegeri non prezidențiale din istoria SUA. (TheHill)

3. Ritmul de creșterea a accesului la internet a scăzut dramatic, la nivel global, de la 19%, în 2007, la 6% anul trecut, relevă un studiu făcut de fundația lui Sir Tim Berners-Lee, fondatorul www-ului. În 2014, ONU anunța că jumătate din populația planetei va fi online în 2017 însă, din cauza încetinirii, acest lucru se va întâmpla abia în Mai anul viitor. (TheGuardian)

4. Duminică au loc alegeri parlamentare în Afganistan, iar în ultimele două luni au fost asasinați 10 candidați. (CBSNews)

5. Germania propune un nivel minim al impozitului pe profit la nivel global pentru ca firmele să evite a mai căuta paradisuri fiscale. (Profit.ro)

6. Datorită cererii, Ford va suplimenta producția modelui GT, o mașină de $400.000, cu încă 350 de exemplare. Inițial Ford anunțase că modelul se va produce în doar 1000 exemplare. (CNBC)

7. În Canada, prima amendă pentru consum de cannabis în mașină a fost dată la o oră de la legalizarea consumului. (Link)

8. Din cauza/datorită taifunului, cireșii din Japonia au înflorit în număr mare în această toamnă. (Quarz)

9. Taylor Swift a câștigat $50+ milioane din turneele efectuate anul acesta, refuzând să mai vândă bilete fără verificarea cumpărătorilor pe o platformă a fanilor. În acest fel a împiedicat cumpărarea biletelor în scopul revinderii și a crescut prețul de 7 ori pentru platformele care practicau astfel de operațiuni. (FT)

10. Vladimir Putin a declarat că în cazul unui război nuclear toți rușii vor ajunge în rai, ca martiri. (NewYorker)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Inflația a ajuns la 15% în iulie, în scădere cu 0,1% față de iunie – Cronica serii
Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi au fost azi în Ucraina – Cronica serii