Cronica serii – Concert Metallica anul viitor, pe Arena Nationala

1. Un nou proiect legislativ, discutat în prezent în comisiile din Camera Deputaților, propune exceptarea a 100 de companii de stat de la aplicarea legislației privind guvernanța corporativă, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroporturi Bucuresti, Romgaz, Salrom, Administrația Porturilor Maritime Constanța, Transelectrica și CE Oltenia, atenționează Fondul Proprietatea, acționar minoritar în aceste companii. „E ca și când i-ai lăsa pe Ali Baba și cei 40 de hoți într-un seif bancar imens, cu luminile stinse și alarma deconectată, iar apoi ai pretinde că ești surprins de rezultate.” a declarat Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea. (Profit.ro)

2. Tranzacțiile comerciale și relațiile de afaceri ale persoanelor expuse politic, respectiv președinte, prim-ministru, miniștri, parlamentari, șefi de partide, șefi de parchete sau instanțe judecătorești, membrii conducerii Curții de Conturi sau BNR, ambasadori, ofițeri superiori de armată sau membrii conducerii companiilor de stat, vor fi scutite de o monitorizare mai atentă din partea băncilor, notarilor, contabililor sau agenților imobiliari. Senatorii au modificat în acest sens, astăzi, prin vot în plen, normele prevăzute în proiectul de lege pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului. (Profit.ro)

3. Comisia Europeană a anunţat astăzi că a sesizat Curtea Europeană de Justiţie privind cazul Poloniei. Guvernul polonez este acuzat că a subminat independenţa justiţiei prin schimbările aduse unei legi prin care se modifică vârsta de pensionare a judecătorilor Curţii Supreme. (News.ro)

4. Planul de reorganizare a ELCEN, cel mai mare producător de energie termică al Capitalei, vital pentru soarta întregului sistem de încălzire centralizată din București, a fost votat astăzi de către creditori, compania scăpând astfel, la acest moment, de spectrul falimentului. (Profit.ro)

5. Investițiile noi realizate în România pe parcursul anului 2017 au fost de zece ori mai mici decât în 2016 și la cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimul deceniu. (Link)

6. SiriusXM a anunțat achiziția Pandora, serviciul de streaming muzică online, pentru $3.5 miliarde, în acțiuni. SiriusXM oferă peste 150 canale de radio care pot fi accesate în mașină, în Statele Unite, pe bază de abonament lunar. (Reuters)

7. Rusia a anunțat că va trimite sisteme de apărare antiaeriane S-300, de ultima generație, în Siria, ca răspuns la doborârea unui avion săptămâna trecută, incident pentru care Moscova consideră Israelul vinovat. Aviația israeliană a efectuat în ultimele luni mai multe raiduri în Siria, ultimul săptămâna trecută. (Haaretz)

8. Președintele din Maldive, Abdulla Yameen, un apropiat de China, și-a recunoscut înfrângerea în alegerile care au avut loc în weekend. Este a doua înfrângere a Chinei după ce fostul prim ministrul malayesian, apropiat de Beijing, a pierdut alegerile în primăvară. (Al-Jazeera)

9. Michael Kors este aproape de a cumpăra casa de modă Gianni Versace pentru o sumă care se apropie de 2 miliarde euro. (WSJ)

10. Metallica va concerta pe Arena Naţională din Bucureşti, pe 14 august 2019. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Marcel Ciolacu: În 17 august, PSD va depune moţiunea de cenzură – Cronica serii
PSD: Nu vom vota prelungirea stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău