A fost depusă moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă – Cronica serii

1. Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost depusă azi, la Parlament, anunţul fiind făcut de liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, în prezenţa liderilor opoziţiei. Moţiunea este semnată de 237 de parlamentari, printre care şi de deputaţi ai minorităţilor naţionale, de patru ai PSD şi de un deputat independent. (News.ro)

2. Președintele Xi Jinping a declarat astăzi, la aniversarea a 70 de ani de la formarea Republicii Populare Chineze, că nici o forță nu-i poate opri pe chinezi și națiunea chineză. (CNBC)

3. Începând de mâine, 2 octombrie, toți cei care vor să se stabilească în Statele Unite pot participa la Loteria Vizelor, program prin care Departamentul de Stat oferă posibilitatea ca 50.000 de străini, inclusiv români, să emigreze în SUA. (Profit.ro)

4. Candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, se clasează pe locul trei în topul preferințelor românilor, potrivit unui sondaj realizat la comanda USR. Pe primul loc s-ar situa președintele Klaus Iohannis, care ar fi votat de 40,5% dintre români, urmat de Viorica Dăncilă, cu 21,4% din opțiuni, Dan Barna ar obține 19,7%, iar pe locul patru se află Mircea Diaconu, cu 7,6%. (G4Media)

Una din Cronica de Business: Faimosul Jamie Oliver și-a plătit anul trecut un salariu de £5,2 milioane, în ciuda faptului că lanțul său de restaurante avea probleme și s-a prăbușit anul acesta. (The Independent)

5. Dolarul american a urcat la cel mai mare nivel al ultimelor 29 de luni față de un coș de monede importante, în contextul în care un val de date negative la nivel global pune într-o lumină bună, prin contrast, economia americană. (Profit.ro)

6. Banca Naţională a României a anunţat că rezervele valutare erau, în 30 septembrie, de 35,423 miliarde euro, cu 196 milioane euro mai mici decât în 31 august. (News.ro)

7. Hossein Fereydoun, fratele preşedintelui iranian Hassan Rohani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, într-un proces de corupţie. (News.ro)

8. Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici s-a înscris în Pro România, anunţul fiind făcut de liderul partidului, Victor Ponta.

Una din Cronica de Tehnologie: Doar aproximativ un sfert din publicațiile care vor face parte de la început din noua secțiune de știri a Facebook vor primi bani de la compania americană. Sumele puse la bătaie de Facebook variază de la 3 milioane de dolari pe an pentru o publicație națională, la câteva sute de mii de dolari pentru unii publisheri locali. Noua secțiune de știri ar urma să fie lansată chiar luna aceasta. (Profit.ro)

9. Astăzi este Ziua internațională a luptei împotriva cancerului la sân. România nu are un program național de screening, iar peste 3.000 de românce mor anual din cauză că boala este descoperită prea târziu. (Hotnews)

10. Un iceberg mai mare decât suprafaţa oraşului Los Angeles s-a desprins de banchiza antarctică, fiind primul cu o astfel de dimensiune în mai mult de jumătate de secol. Numită de oamenii de ştiinţă D-28, masa de gheaţă s-a separat din estul Antacticii pe 26 septembrie. Măsoară 1.636 de kilometri pătraţi, are o grosime de 210 metri şi cântăreşte aproximativ 315 miliarde de tone. (News.ro)

Fotografia serii: Ultimii trei președinți ai Chinei, Xi Jinping, în centru, Jiang Zemin, în dreapta, Hu Jintao, în stânga, prezenți astăzi la parada militară pentru aniversarea a 70 de ani de la formarea Republicii Populare Chineze. Ng Han Guan/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
SUA interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale şi cărbune din Rusia – Cronica serii
Klaus Iohannis: Astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat care să formeze un nou Guvern – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău