Cronica serii – Consilier al presedintelui Trump: analizam daca Google Search trebuie reglementat

1. Purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti Donald L. Carroll transmite, referindu-se la scrisoarea adresată autorităţilor române de avocatul preşedintelui american Donald Trump Rudolph Giuliani pe tema protocoalelor cu SRI, că Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani şi invocă declaraţia comună a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie, potrivit căreia până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient, românii fiind încurajaţi să continue pe această cale şi în care este exprimată îngrijorarea cu privire la efectele unor modificari ale Codurilor penal şi de procedură penală. (News.ro)

2. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, referitor la o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis invocată de Dragnea, că, din câte știe, UDMR nu susține un astfel de demers și sunt numeroși membri PSD care au rezerve. El a adăugat că o astfel de ipoteză trebuie evaluată și că nu are nimic de completat față de poziția exprimată deja de ALDE pe această temă. (Hotnews)

3. Primul serviciu de taxiuri autonome din lume disponibil pe drumuri publice a fost lansat ieri la Tokio. Mașina este dezvoltată de compania de robotică ZMP și este operată de compania de taximetrie Hinomaru Kotsu. Traseul este unul predefinit și face legătura între Tokio Station și zona de divertisment Roppongi. (Nikkei)

4. Prețul mediu al energiei electrice pe piața spot a bursei OPCOM a ajuns astăzi la 281 lei pe MWh, în creștere cu 70% față de cotația valabilă pentru 1 august, respectiv 166 de lei pe MWh, potrivit datelor postate pe site-ul operatorului bursier. Prețul este în creștere pe fondul livrărilor reduse de energie din surse regenerabile, cu excepția hidro, dar și a creșterii consumului. (Profit.ro)

5. O porțiune de plajă din Mangalia a fost închisă după ce, în noaptea de luni spre marți, a fost poluată cu hidrocarburi. Autoritățile au intervenit și au strâns aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip. Plaja afectată va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare. (Profit.ro)

6. Guvernul federal american va cumpăra, de $1.2 miliarde, produse de la fermierii americani și le va plăti aproape $5 miliarde compensații pentru pagubele suferite ca urmare a aplicării de către China de impozite suplimentare pentru produsele agricole americane. (ABCNews)

7. O organizație caritabilă din UK și Australia, cu focus pe femeile tinere, a lansat o campanie de introducere a unui emoticon pentru menstruație. Organizația susține că un astfel de emoticon ar mai elimina tabu-urile din jurul menstruației și ar ajuta fetele/femeile tinere să discute deschis despre ciclu cu prietenii/apropiații. Organizația propune și câteva emoticoane pentru menstruație. (TNW)

8. Larry Kudlow, consilierul șef pe teme economice al președintelui Trump, le-a declarat reporterilor de la Casa Albă că Administrația va analiza dacă Google Search ar putea face obiectul unor reglementări din partea guvernului. Declarația vine după ce președintele Trump s-a plâns, pe Twitter, că Google favorizează ceea ce el denumește “știri false” în afișarea rezultatelor la căutările pe internet, în detrimentul informațiilor “bune”, furnizate de publicațiile conservatoare. (Axios)

9. Actriță italiană Asia Argento a fost concediată din juriul emisiunii X Factor Italia. Decizia vine după ce un tânăr actor a acuzat-o pe actriță de agresiune sexuală pe când avea 17 ani, iar New York Times a dezvăluit că actrița i-a plătit aproape $400.000 pentru a-i cumpăra tăcerea. (VanityFair)

10. Eddie Murphy va deveni tată pentru a zecea oară, partenera lui, actriţa australiană Paige Butcher, fiind însărcinată. Cei doi au deja o fiică, Izzy, în vârstă de 2 ani. Murphy mai are opt copii din relaţii anterioare: Eric, în vârstă de 29 de ani, cu Paulette McNeely; Bria, în vârstă de 28 de ani, Miles Mitchell, în vârstă de 25 de ani, Shayne Audra, în vârstă de 23 de ani, Zola Ivy, în vârstă de 18 ani, şi Bella Zahra, în vârstă de 16 ani, cu fosta soţie Nicole Mitchell Murphy; Christian, în vârstă de 27 de ani, cu Tamara Hood, şi Angel Iris, în vârstă de 11 ani, cu Mel B. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Restricțiile pentru Slujba de Înviere vor fi ridicate până la ora 02.00 atât pentru Paștele Catolic cât și pentru cel Ortodox – Cronica serii
Cronica serii – Putin: Da, mi-am dorit sa castige Trump alegerile

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău