Nouă economii importante sunt în recesiune sau în pragul recesiunii – Cronica serii

1. Președintele Klaus Iohannis continuă să conducă detașat în preferințele electoratului având 44,6% în ultimul Barometru Europa FM realizat de IMAS. Șeful statului este urmat la mare distanță de liderul USR, Dan Barna, cu 17%, iar pe locul trei este plasat Victor Ponta, liderul Pro România fiind creditat cu 14%. Viorica Dăncilă se află pe locul 5, cu 8,4%. (Hotnews)

2. Nouă economii importante sunt în recesiune sau în pragul recesiunii: Argentina, Brazilia, Germania, Italia, Mexic, Rusia, Singapore, Coreea de Sud și Marea Britanie. (Profit.ro)

3. Kelemen Hunor a fost desemnat candidatul UDMR la alegerile prezidențiale. (News.ro)

4. Două despre somaj: A) Rata şomajului a crescut în iulie la 3,9%, cu 0,1 puncte procentuale mai mult faţă de luna precedentă (News.ro) B) Numărul șomerilor din Germania a crescut cu 4000 în august, ajungând la 2,29 milioane. Este a treia creștere în ultimele 4 luni. (Axios)

5. 3%, adică aproape 540.000, din numărul total de oameni de știință și ingineri din Uniunea Europeană sunt în România. (Profit.ro)

6. Uber, Lyft și DoorDash sunt pregătite să cheltuiască $90 milioane pentru a bloca o lege în California care va schimba statutul lucrătorilor, în salariați, din contractori independenți. (AP)

7. Matteo Salvini i-a îndemnat pe susţinătorii săi să demonstreze pe 19 octombrie, la Roma, după ce formaţiunea lui de extremă dreaptă este pe cale să fie exclusă din noul Guvern italian. (News.ro)

8. Aproape 25.000 de persoane din New York vor avea cazierul curățat de infracțiuni legate de marijuana, după ce consumul a fost legalizat în stat, săptămâna trecută. (NYTimes)

9. Serviciul de Securitate al Transporturilor din SUA a interzis sticlele de Coca-Cola sau Sprite în formă de detonator termal din Star Wars. Acestea nu pot fi transportate pe nici un zbor în Statele Unite. (Link)

10. Campioana României, CFR Cluj, va întâlni echipele Lazio Roma, Celtic Glasgow şi Rennes în grupele Ligii Europa. (News.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Cei mici vor putea urmări la cinema animația “The Big Trip” (“Aventură în natură”), în care o barză dezorientată a “plasat” un pui urs panda unui urs brun. Ursul brun decide să îl ducă personal pe ursul panda adevăratei sale familii, iar călătoria lor este plină de aventuri și le permite să se împrietenească și cu un iepure sălbatic, un pelican și un tigru. (IMDB)

Fotografia serii – Sticlele de Coca-Cola și Sprite, în ediție limitată, interzise pe zborurile din SUA:

Ți-ar mai putea plăcea
Eugen Tomac, în plenul Parlamentului European: Unirea Republicii Moldova cu România se va produce, inevitabil, în sânul familiei europene – Cronica serii
BNR: Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au ajuns, în iulie, la 159,05 miliarde lei – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău