Cronica serii – Creștere de 116% a profitului la OMV Petrom

1. Bitcoin a împlinit 10 ani. (CNBC)

2. Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor. S-au înregistrat 99 de voturi ”pentru”, 171 de voturi ”împotrivă” şi 5 abţineri. (News.ro)

3. Rata șomajului în luna septembrie a acestui an a scăzut la 4,1% față de luna precedentă, arată datele Institutul Național de Statistică. În august, rata șomajului a crescut la 4,3% potrivit datelor INS. (Profit.ro)

4. Grupul OMV Petrom a anunţat că a înregistrat o creștere de 116% a profitului net în al treilea trimestru, faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, până la 1,38 miliarde de lei (300 milioane de euro). Vânzările, la nivel de grup, au crescut cu 24% în trimestrul al treilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 6,26 miliarde de lei (1,34 miliarde de euro). (News.ro)

5. Piaţa maşinilor second-hand din import a scăzut cu 8% în primele nouă luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce piaţa maşinilor noi a atins cel mai bun nivel din ultimii zece ani, potrivit unei analize publicate de platforma Autovit.ro, pe baza datelor oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. (News.ro)

6. Reporterii de la Vice au încercat să cumpere reclame false pe Facebook în numele a 100 de senatori americani. Toate au fost aprobate. (Vice)

7. Primele 20 de autobuze Euro 6 cumpărate de Primăria Capitalei de la Otokar au ajuns în Bucureşti, la autobaza STB Titan, urmând ca până vineri să fie recepţionate. Municipalitatea estimează că toate procedurile se vor finalizarea până la jumătatea lunii noiembrie, când vor fi scoase, treptat, în trafic. (News.ro)

8. Două persoane din trei nu știu cine deține datele lor în mediul online, iar doi din cinci părinți nu știu ce date există acolo despre copiii lor, potrivit unui raport publicat miercuri de producătorul rus de soluții de securitate cibernetică Kaspersky Lab. (Profit.ro)

9. Vanzările de console Nintendo Switch le-au depășit pe cele ale unei alte console produse de grupul japonez, GameCube. În ultimul trimestrul s-au vândut 3,19 milioane de unități care urcă vânzările totale de Switch la 22,86 milioane. Prin comparație, GameCube a fost vândută în 21,74 milioane de unități în 6 ani.  (Engadget)

10. Premierul indian Narendra Modi a inaugurat cea mai înaltă statuie din lume, ridicată în statul Gujarat din vestul țării. Statuia cu înălțimea de 182 de metri, care îl înfățișează pe Sardar Vallabhbhai Patel, primul ministru de interne al țării, este situată în localitatea Kevadiya, situată în districtul Narmada din Gujarat, statul în care s-a născut Modi. (Quarz)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
UDMR anunță că nu mai susține coaliția PSD- ALDE – Cronica serii
Aproape o treime din români erau afectați anul trecut de riscul de sărăcie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău