Japonia are peste 70.000 de persoane care au cel puțin 100 de ani – Cronica serii

1. Alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflaţie, începând din 2020, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi. (Hotnews)

2. Toate clădirile publice sau de utilitate publică trebuie dotate cu structuri metalice care să permită parcarea a cel puțin 10 biciclete și montarea, pe perioada staționării acestora, a dispozitivelor antifurt. În caz contrar, vor fi aplicate amenzi de până la 4.000 de lei. (Profit.ro)

3. ALDE a anunţat excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu, ales preşedinte al Senatului cu susţinerea PSD, şi a celor care au acceptat să fie nominalizaţi miniştri: Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu. (News.ro)

4. Google a acceptat să plătească aproape €1 miliard pentru a-și reglementa contenciosul cu fiscul francez. Compania americană era investigată din 2015 pentru fraudă fiscală agravată. (Reuters)

5. California a adoptat o lege care limitează creșterea prețului chiriei la 5% pe an (plus inflația). (NYTimes)

6. Universul ar putea fi cu 2 miliarde de ani mai „tânăr” decât s-a crezut până acum, relevă noi date. (Time)

7. Facebook a anuntat cele patru principii care stau la baza Community Standards, pentru protejarea libertății de exprimare. Acestea sunt: autenticitatea, siguranța, intimitatea și demnitatea. (Facebook)

8. Numărul persoanelor de 100 de ani sau peste această vârstă a depășit pentru prima dată în Japonia pragul de 70.000, potrivit datelor oficiale. (Profit.ro)

9. Doar 13% dintre femei au ciclul menstrual care durează 28 de zile. Rezultatele apar într-un studiu care a analizat 600.000 cicluri menstruale a aproape 125.000 femei din SUA, Suedia și Marea Britanie. (Link)

10. Bot-ul folosit de contul oficial al Primului Ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, a fost suspendat vreme de 24 de ore de Facebook pentru hate speech. Suspendarea a venit după ce bot-ul a trimis un mesaj în care se susținea că politicienii arabi “vor să ne distrugă”. (NY Times)

Astăzi am publicat Cronica de Divertisment, cu recomandări pentru petrecerea timpului liber.

Fotografia serii – Luna plină deasupra Alpilor, în Geneva. Fabrice Coffrini/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Fitch Ratings a confirmat ratingul suveran al României la nivelul BBB-
Ambasadorul SUA la Bucureşti: România are nevoie de lideri vizionari, precum preşedintele Iohannis şi premierul Orban, pentru a conduce ţară spre o Renaştere modernă – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău