Cronica serii – Crin Antonescu ar putea candida la Europarlamentare pe listele PNL

1. Fostul lider PNL, Crin Antonescu, a declarat astazi, la RFI, că şi-a depus documentele în vederea unui candidaturi la europarlamentare, precizând că „interesul şi combustia” sa pentru politica internă sunt foarte limitate şi că mulţi colegi, inclusiv actualul preşedinte al partidului Ludovic Orban au apreciat că ar putea reprezenta formaţiunea liberală la acest scrutin şi în PE. El a ţinut să sublinieze că nu a negociat o poziţie pe listă. (News.ro)

2. Un avion de recunoaştere rus dispărut de pe radare aseară deasupra Mării Mediterane, în timpul unui atac israelian cu rachete în Siria, a fost doborât de apărarea antiaeriană siriană, a anunţat astăzi armata rusă. Ierusalimul a refuzat să comenteze informația în timp de Ministrul de Externe rus l-a convocat pe ambasadorul israelian la Moscova pentru discuții. Ministrul Apărării rus i-a transmis omologului său israelian că Moscova consideră Israel responsabil de doborârea avionului. (News.ro)

3. China a anunțat că va impune tarife suplimentare, între 5 și 10%, ca răspuns la noile tarife anunțate de Statele Unite, pentru importuri americane în valoare de $60 miliarde. Tarifele vor intra în vigoare pe 24 Septembrie, în aceeași zi în care intră în vigoare tarifele administației americane. (CNBC)

4. Statele Unite au setat un nivel de 30.000 de refugiați pe care-l poate accepta anul viitor, în scădere de la 45.000 cât a fost numărul pentru acest an. Este cel mai scăzut număr din ultimii 40 de ani. (TheGuardian)

5. Președinții celor două Corei se întâlnesc într-un summit de 3 zile la Pyongyang, în Coreea de Nord. Printre temele de discuție se numără denuclearizarea peninsulei și încheierea oficială a războiului dintre cele țari. (Reuters)

6. Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, fondator și CEO al siteului de fashion Zozo, va fi primul client al celor de la SpaceX care va face o călătorie în jurul Lunii, în 2023. Ultima oară când un om a călătorit spre Luna a fost în 1972, în cadrul misiunii Apollo a celor de la NASA. (Quarz)

7. Conform unui studiu publicat de World Economic Forum, în următorii patru ani roboţii vor crea cu 58 de milioane mai multe locuri de muncă decât vor distruge. Avansul în domeniul roboticii şi al inteligenţei artificiale va creşte semnificativ nivelul de automatizare pe parcursul următorilor ani. Până în 2022, 42% din totalul sarcinilor actuale vor fi realizate de roboţi, nivelul actual fiind de 29%. (News.ro)

8. HBO și Netflix au câștigat fiecare câte 23 de premii Emmy la ediția desfășurată în această noapte. (WSJ)

9. Denise Mueller-Korenek, o ciclistă din Statele Unite, a doborât recordul de viteză pe bicicletă după ce a pedalat cu o viteza de 296 km/oră. (Bycicling)

10. Primarul unei comune din Arad le-a programat interviuri de angajare aproape tuturor beneficiarilor de ajutoare sociale, care vor avea loc în trei serii la o fabrică de cablaje auto din zonă care se confruntă cu deficit de forţă de muncă. Edilul spune că de ani de zile oamenii iau banii de la stat, deşi majoritatea ”sunt tineri, apţi de muncă şi stau degeaba”, ameninţând că va cere suspendarea plăţilor pentru cei care refuză nejustificat angajarea. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Numărul nou născuților din România a fost anul trecut cel mai scăzut din ultimii 50 de ani
SpaceX ar putea începe luna viitoare testarea navei spațiale Starship – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău