Cronica serii – Dacian Cioloș îl atacă pe președintele Iohannis la Timişoara

1. Candidatul Alianţei 2020 USR Plus, primul pe lista pentru alegerile europarlamentare, Dacian Cioloş, a vorbit, la mitingul electoral de la Timişoara, despre rolul pe care ar trebui să îl aibă preşedintele României, Guvernul, dar şi Parlamentul. Cioloş a mai vorbit despre modificarea Constituţiei României şi despre responsabilitatea aleşilor. El a lansat un atac la adresa PSD, dar şi a preşedintelui Klaus Iohnanis, concluzia sa find: „Dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate marionetele unuia ca Dragnea, tu, ca preşedinte, trebuie să îţi asumi responsabilitatea pentru nominalizare. Vrem un preşedinte implicat şi responsabil şi un guvern profesionist”. (News.ro)

2. Aeroportul internațional Henri Coandă din București a intrat în top 10 cele mai proaste aeroporturi din lume pe 2019. Otopeniul se află pe poziția 129 din 132 de aeroporturi listate. Pe primele trei poziții, în topul celor mai bune aeroporturi, s-au clasat Hamad din Doha, Qatar, aeroportul din Tokyo și cel din Atena. (Bloomberg)

3. Un nou sondaj de opinie, realizat online de compania YouGov, în perioada 23-24 aprilie, în Marea Britanie, arată că 61% dintre cei care ar vota într-un nou referendum ar vota pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Între a alege acordul de Brexit al premierului Theresa May și rămânerea în UE, 61% dintre cei care au confirmat că ar merge al un al doilea referendum privind Brexitul ar vota pentru păstrarea statutului de membră UE de către Marea Britanie. (Hotnews)

4. 50 de centrale pe cărbune au fost închise în Statele Unite de la preluarea mandatului, în ianuarie 2017, de către președintele Trump. Cărbunele va scădea, în această vară, la 25%, de la 35% în 2015, ca pondere în mix-ul surselor de energie din SUA. (Link)

5. Estonia a devenit prima țară din lume în care transportul public este gratuit. Locuitorii capitalei Tallinn beneficiază de gratuitate din 2013. (TheEconomist)

6. După introducerea în Spania, în 2007, a concediului de paternitate, bărbații spanioli își doresc mai puțini copii. O posibilă explicație ar fi aceea că timpul petrecut cu nou născuții i-au făcut să conștientizeze eforturile și costurile necesare pentru creșterea copiilor. (Quarz)

7. Disney a investit mai mult de $400 milioane în Vice, iar zilele trecute a anunțat că a șters $353 milioane din această investiție, considerând că nu-și va mai putea recupera suma. Vice a fost evaluată, în trecut, la aproape $6 miliarde, iar dacă aplicăm calculul folosit de Disney înseamnă că astăzi nu valorează mai mult de $1 miliard. (Link)

8. Luna viitoare se împlinesc 30 de ani de la protestele pro democrație din piața Tiananmen. The Guardian are un material cu fotograful care a reușit să-l surprindă pe protestatarul, a cărui identitate nu a fost niciodată aflată, care s-a pus în fața tancurilor. (Link)

9.  Doi actori de filme pentru adulți sunt primii care au filmat secvențe pentru un film porno într-o mașină Tesla aflată în mișcare și cu pilotul automat activat, nici un șofer nefiind la volanul mașinii. (TNW)

10. Manchester City a devenit campioana Angliei la fotbal pentru al doilea sezon consecutiv. La noi, Rapid apromovat în Liga2, iar în această seară CFR Cluj poate deveni campioană, tot pentru a doua oară consecutiv, dacă obține minim un punct cu Universitatea Craiova.

Fotografia serii – Fotografia de la știrea 8:

Ți-ar mai putea plăcea
Statul român va emite certificate pentru românii vaccinați care doresc să călătorească în Grecia – Cronica serii
Florin Cîţu vrea ca accesul în magazine să se facă pe baza certificatului verde – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău