Cronica serii – DNA se delimitează de o eventuală încălcare a legii de către procurorii de la Oradea

1. Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis, în contextul deschiderii unui dosar de către Parchetul ICCJ după apariţia unor presupuse înregistrări făcute în sediul de la Oradea, că se delimitează de ”orice act care încalcă normele legale sau codul deontologic al magistraţilor”. ”Procurorii DNA trebuie să îşi desfăşoare activitatea de urmărire penală cu imparţialitate şi stricta respectare a legii şi a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor”, a transmis conducerea instituţiei. DNA a mai precizat că la Oradea au fost făcute două controale în 2018 şi s-a propus neprelungirea delegării pentru procurorul şef. Deficienţe manageriale a costatat şi Inspecţia Judiciară în controlul făcut acolo, tot în 2018, a mai transmis conducerea DNA. (News.ro)

2. Administrația Trump nu mai cooperează cu ONU în posibilele încălcări ale drepturilor omului în Statele Unite. Cel puțin 12 cereri legate de sărăcie, migrație sau justiție trimise de Organizația Națiunilor Unite nu au primit răspuns, iar de la preluarea puterii de către Donald Trump, nici un inspector ONU nu a mai fost în SUA. (TheGuardian)

3. Cacao, uraniul și cerealele sunt mărfurile cu cea mai mare creștere a prețului anul trecut, minim 15%, în timp ce la polul opus, petrolul, zahărul, aluminiul, cafeaua, litiu, au avut cele mai mari scăderi, minim 15%.

4. Pârtia de schi din Masivul Rarău, investiție realizată cu finanțare guvernamentală, a fost deschisă oficial astazi, la un deceniu de la demararea proiectului. (Profit.ro)

5. NYTimes a cumpărat publicitate pe Facebook pentru a promova un articol ghid despre cum să renunți la rețeaua socială și la Instagram. (Link)

6. În rândul celor mai valoroase 100 de companii americane, după capitalizarea pe bursă, procentul echipelor de management alcătuite exclusiv din albi a scăzut de la 67%, în 1995, la 33%, în 2015. (WashingtonPost)

7. Procentul adulților americani care au declarat că au folosit un serviciu de tip ride sharing a crescut de la 15%, în 2015, la 36%, anul trecut. Doar 4% însă folosesc aceste servicii săptămânal. (PewResearch)

8. Studenții de la “University of the Pacific” din California vor putea comanda băuturi răcoritoare și chipsuri care le vor fi livrate de roboți, într-un experiment PepsiCo și Robby Technologies, compania care a dezvoltat acești “snackbot”. Comenzile se fac prin intermediul unei aplicații, iar livrările sunt doar în intervalul 9-17. (USAToday)

9. YouTube rămâne platformă dominantă pentru ascultat muzică, cu 55% dintre utilizatori preferând să se uite la clipurile muzicale, în timp ce toate platformele de streaming free cumulează 37% dintre utilizatori. Analiza a fost făcută pe 9 țări: SUA, UK, Germania, Suedia, Japonia, Canada, Brazilia, Mexic și Australia. (Link)

10. Artisti care vor împlini 70 de ani anul acesta: Meryl Streep, Jessica Lange, Bruce Springsteen, Billy Joel, Richard Gere, Lionel Richie, Jeff Bridges.

Cifra serii: 2,7 milioane euro, un record, au fost plătiți pentru un ton de 278 de kilograme la Tokyo, în această dimineață. (News.ro)

Fotografia serii, un american a pus o ștampilă pe o bancnotă de $5, confundand însă Casa Albă cu Lincoln Memorial:

Cronica serii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinarea adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinul Pfizer/BioNTech – Cronica serii
Cronica serii – Planeta s-ar putea incalzi cu aproape 4 grade Celsius pana in 2100

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău