Cronica serii – Eugen Teodorovici doreşte limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară membră UE

1. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, în cadrul unei dezbateri în Parlament, că doreşte limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară membră a Uniunii Europene, în contextul în care angajaţii plecaţi din România, la muncă, în Germania, nu se mai întorc ”în veci”. El a precizat că trebuie să existe un permis de muncă în acelaşi timp, în toate statele membre UE, astfel ca angajaţii să fie obligaţi să migreze. (News.ro)

2. O treime dintre europeni știu foarte puțin sau nimic despre Holocaust, genocidul in urma caruia aproape 6 milioane de evrei au fost uciși de regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. (CNN)

3. România a înregistrat în primul semestru din 2018 cea mai mare creștere din Uniunea Europeană a prețului electricității, de 14,1%. (Profit.ro)

4. Instituţiile naţionale de protecţie a datelor din Olanda, Norvegia, Suedia, Polonia, Cehia, Slovenia şi Grecia au depus plângeri oficiale împotriva Google prin care acuză gigantul american de încălcarea legislaţiei GDPR. (News.ro)

5. Casa este cel mai periculos loc pentru femei, conform unui raport ONU, aproximativ 50.000 dintre cele 87.000 de femei ucise anul trecut au fost ucise de parteneri sau de rude. (CNN)

6. Gazul lacrimogen folosit de trupele americane duminică, la granița cu Mexicul, pentru a dispersa migranții care încercau să intre în Statele Unite, este interzis în război dar poate fi folosit impotriva protestatarilor. (WashingtonPost)

7. Va mai trece mult timp până când Inteligența Artificială va replica creierului uman, iar automatizarea va schimba joburile, nu le va înlocui, a declarat unul dintre managerii Alibaba. (CNBC)

8. 1,5 miliarde de oameni vor folosi tehnologia 5G până în 2024. (Axios)

9. Slovenia a numit o femeie general la conducerea armatei, Alenka Ermenc fiind singura femeie care va conduce o armată a unei țări membra NATO. (Reuters)

10. Au fost decise finalistele de anul acesta pentru Car of The Year: Renault Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-class, Peugeot 508. (Profit.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
România rămâne țara din UE cu cea mai mare pondere a copiilor expuși riscului de sărăcie și excludere socială – Cronica serii
Cronica serii – Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord de principiu privind relațiile comerciale post-Brexit

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău