Cronica serii – Firea, Ţuţuianu şi Stănescu ii cer demisia imediată lui Liviu Dragnea de la şefia PSD

1. Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu au semnat o scrisoare prin care îi cer demisia imediată lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor. Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinut de mulţi lideri judeţeni ai PSD, iar cererea va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz. (News.ro)

2. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o primă reacţie după scrisoarea semnată de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu prin care i se cere demisia de la conducerea PSD şi a Camerei Deputaţilor, el spunând că a înţeles din această „epistolă” că „partidul trebuie să se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP şi cu partidele de opoziţie”. El a susţinut că, în calitate de preşedinte al PSD, „nu va duce partidul să devină o unealtă a acestor instituţii”. (News.ro)

3. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru 8 octombrie data de desfăşurare a primului termen al apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. (News.ro)

4. Fostul prim ministru al Malayesiei, Najib Razak, a fost arestat astăzi fiind acuzat de corupție. Procurorii anti corupție îl acuză pe Najib că a primit în contul personal $628 milioane din fondul suveran de investiții 1MDB. (AlJazeera)

5. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunțat astăzi că în Martie se va circula pe Magistrala 5 de metrou, pe tronsonul dintre Eroilor și Drumul Taberei. (News.ro). Tot el a mai declarat că în Noiembrie ar trebui să se poată circula pe A3 din Șoseaua Petricani, din dreptul magazinului Mobexpert aflat pe Fabrica de Glucoză. (News.ro)

6. Guvernul german încearcă să blocheze companiile chineze să cumpare acțiuni la companiile locale de tehnologie, dorind să se asigure că tehnologia importantă rămâne în „mâini” germane. (Reuters)

7. Procentul celor care au declarat că femeile musulmane din țara lor nu trebuie să fie supuse nici unei restricții în privința felului în care se îmbracă:
Portugalia: 52%
Suedia: 49%
Finlanda: 44%
Danemarca: 37%
Irlanda: 31%
Spania: 30%
UK: 27%
Norvegia: 25%
Germania: 24%
Franța: 23%
Austria: 21%
Italia: 21%
Elveția: 20%
Olanda: 18%

8. Concurentul Uber pe piața americană și canadiană, Lyft, a anunțat că a atins 1 miliard de călătorii în cei șase ani de operare. (TheVerge)

9. Călin Clej, fost Director de Marketing al PepsiCo pentru Balcani și Sud-Estul Europei, va prelua poziția de Director de Marketing la Huawei Consumer Business Group România, subsidiară locală chinezilor. (Profit.ro)

10. O întreagă generație de copii din Yemen, aproape 5 milioane, riscă să moară de foame din cauza războiului care afectează țara de mai mulți ani. (AlJazeera)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
PSD-iștii își aleg noul șef pe 29 iunie – Cronica serii
Plenul Camerei Deputaţilor a respins proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău