Cronica serii – Liviu Dragnea a actionat in judecata Curtea Suprema si colegiul de conducere al institutiei

1. Prezenţa la vot la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost „Da”, 6,47% au fost „Nu”, iar restul au fost nule, a anunţat preşedintele Biroului Electoral Central, Marius Ionel Ionescu, după centralizarea proceselor verbale din toate secțiile de votare. (News.ro)

2. Clienți ING Bank au constatat că din conturi le lipsesc de două ori mai mulți bani decât au cheltuit în realitate în weekend folosind cardurile emise de bancă. Toate operațiunile realizate în această perioadă au fost procesate de două ori, o problemă despre care banca spune că este “generală”, urmând să returneze banii în 24 de ore. (Profit.ro)

3. Comisarul european Corina Creţu a declarat, la Bruxelles, vizibil iritată, că nu mai acceptă ”insulte” din partea Guvernului român faţă de munca pe care o face, subliniind că la Comisia Europeană se fac ”eforturi supraomeneşti” pentru a evita dezangajările de fonduri pentru România, însă fără proiecte nu se poate finanţa. Corina Creţu a fost propusă comisar european de către PSD. (News.ro)

4. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al DNA. Avizul CSM este consultativ. (News.ro)

5. Publicitatea produselor comerciale va fi interzisă în învățământul preuniversitar, atât de stat, cât și privat, dacă un proiect de lege inițiat de parlamentari PSD și ALDE va fi adoptat. Inițiatorii susțin că firmele desfășoară campanii susținute de marketing în școală, care devine astfel un ”talcioc național”.  (Profit.ro)

6. Tencent va investi $200 milioane în NuBank, un startup din Brazilia care ofertă carduri de credit virtuale. Investiția evaluează NuBank la $4 miliarde. (TheInformation)

7. Liviu Dragnea a acționat în instanță ICCJ și Colegiul de conducere al instituției împotriva hotărârii privind constituirea completelor de judecată. Dragnea a contestat la Curtea de Apel București hotărârea Colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție privind constituirea completelor de cinci judecători. La instanța supremă a avut loc astăzi primul termen în apelul din dosarul angajărilor fictive, în care liderul PSD a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. (News.ro)

8. Dobânda la bondurile emise de guvernul italian, pentru 10 ani, a crescut la 3.58%, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani, doar Grecia având, dintre țările UE, o dobândă mai mare, de peste 4%. Pentru bonduri, cu cât dobânda cerută este mai mare, cu atât riscurile asociate sunt mai mari.  (CNBC)

9. India va continua să cumpere petrol din Iran si dupa 4 Noiembrie, cand intra in vigoare embargo-ul impus de Statele Unite, asumându-și riscul de a fi sancționată. (Reuters)

10. Australienii au dezvoltat un font, Sans Forgetica, pentru a forța reținerea informației de către cititori. Construcția fontului s-a bazat pe teoria „dificultății dorite” care susține că oamenii rețin mai ușor când creierul se confruntă cu o mică problemă în procesarea informației. (WashingtonPost)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Germania și Olanda refuză să împartă costurile crizei si blocheaza planul european pentru reactivare economică – Cronica serii
Sindicatele din învăţământul preuniversitar au organizat o grevă de avertisment azi – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău