Cronica serii – Preoții vor informa populația despre trecerea la moneda euro

1. Guvernul vrea să discute cu BNR o eventuală modificarea a formulei de calcul al indicelui ROBOR sau chiar eliminarea acestuia, ca soluție pentru a evita plata taxei pe active, a declarat pentru Bloomberg consilierul guvernamental Darius Vâlcov. „Sper să obținem o schimbare radicală a modului în care este calculat ROBOR sau poate chiar o eliminare a acestuia. O decizie va fi luată împreună cu banca centrală, care poate modifica regulile interne pentru dobânzile de pe piața interbancară fără a avea nevoie de acordul Parlamentului”, a declarat Vâlcov, care consideră că actualul mod de calcul permite manipularea ROBOR. (Profit.ro)

2. Două despre planul de adoptare Euro: 1. Guvernul vrea din nou să apeleze la preoți, acum pentru a informa populația despre trecerea la moneda euro (Profit.ro). 2. Comercianții care vor profita de introducerea euro pentru a urca prețurile vor fi prezentați într-o „campanie publică” NAME & SHAME (Profit.ro).

3. Președinții Statelor Unite și Chinei, Donald Trump, respectiv Xi Jinping, ar putea să se întâlnească la Da Nang, în Vietnam, la finalul lui Februarie, 27 și 28. (South China Morning Post)

4. Apple ar trebui să cumpere Netflix, consideră unul dintre analiștii JP Morgan, dar prețul pe care va trebui să-l plătească ar fi de minim $189 miliarde în condițiile în care astăzi platforma streaming are o evaluare, pe bursă, de $148 miliarde și datorii de $7 miliarde. Apple are aproape $250 miliarde disponibile in cash. Activision Blizzard și Sonos sunt alte posibile achiziții strategice văzute de J.P. Morgan pentru Apple. (CNBC)

5. Germania, Spania, Marea Britanie, Austria, Suedia, Danemarca şi Franţa au anunțat că-l recunosc pe Juan Guaido preşedinte al Venezuelei, în urma expirării unui ultimatum european acordat lui Nicolas Maduro. Dintre marile puteri europene, doar Italia nu l-a recunoscut încă pe Guaido. (News.ro)

6. WhatsApp a adăugat suport pentru măsurile de securitate biometrice de pe iPhone, putând fi securizat în mod suplimentar prin scanarea facială sau a amprentei. Fără vreun anunț anterior din partea producătorului, cea mai recentă versiune de WhatsApp pentru smartphone-urile Apple a adăugat opțiunea activării securității biometrice, în funcție de modelul folosit și preferințele fiecărui utilizator. Modele mai vechi de iPhone pot fi securizate prin scanarea amprentei, iar utilizatorii smartphone-urilor din ultimii doi ani pot alege între scanarea amprentei și cea facială. (Profit.ro)

7. Generația „millennials” are un risc mult mai crescut de a se îmbolnăvi de cancer, cele care au legătură cu obezitatea, decât generația „baby boomers”. (Axios)

8. Numărul firmelor cu capital străin nou înființate a scăzut, în 2018, cu 2,64%, comparativ cu anul anterior, la 5.683 unități, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), însă capitalul social subscris al acestor firme a crescut cu 18,2%, fiind de 47,56 milioane dolari. (Profit.ro)

9. Deputatul Constantin Cătălin Zamfira se reîntoarce în Grupul parlamentar social-democrat, după ce a părăsit PSD în luna Noiembrie a anului trecut. (Hotnews)

10. Britanicii au început să mănânce, în clătite, crochete sau chiar în lasagna, carne de veveriță gri. (TheTelegraph)

Numărul serii: Astăzi Facebook împlinește 15 ani.

Fotografia serii – După două luni de întuneric, soarele a răsărit din nou în Utqiaġvik, cel mai nordic oraș din Statele Unite:

Dacă sunteți  interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Încrederea în economia României e la cel mai ridicat nivel de la izbucnirea pandemiei – Cronica serii
România a înregistrat în mai 2020 cel mai mic număr de decese din această lună în ultimii șapte ani – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău