Cronica serii – Liviu Dragnea: referendumul privind redefinirea familiei ar putea avea loc in Sep/Oct

1. Preşedintele PSD, Liviu Dragea, a declarat că referendumul privind redefinirea familiei ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din luna octombrie. (News.ro)

2. Președintele Donald Trump a atacat din nou Amazon, spunând că folosește US Postal Service ca un „delivery boy.” Trump, care a acuzat atacuri din partea ziarului în ultimele două luni, a asociat retailerul online cu publicația Washington Post numindu-l Amazon Washington Post. (BusinessInsider)

3. Cel puţin 74 de persoane au murit în incendiile de vegetaţie în regiunea Attica, situată în jurul capitalei Greciei, Atena, conform ultimelor informaţii ale autorităţilor. Incendiile au distrus satul Mati, situat la 30 de km distanţă de Atena, o locaţie populară pentru turişti, arzând zeci de case şi maşini. (News.ro)

4. Președintele turc, Recep Erdogan, a declarat astăzi că spiritul lui Hitler s-a reincarnat în rândul unor oficiali din Israel. Erdogan a mai declarat că aprobarea legii prin care Israel devine „stat-naţiune al poporului evreu” arată că Israel este cea mai rasistă și fascistă țară din lume. (Haaretz)

5. Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, i-a răspuns lui Erdogan spunând că președintele turc a masacrat sirieni și kurzi și a trimis la închisoare zeci de mii de turci. „Faptul că marele democrat Erdogan atacă legea statului națiune este cel mai mare compliment”, a adăugat Netanyahu. (JerusalemPost)

6. CME, actionarul televiziunilor PRO, si-a anuntat rezultatele pe trimestrul 2. In Romania compania a avut venituri de 49,6 de milioane de dolari, cu 2% peste cele raportate în perioada similară a anului 2017. La un curs de schimb stabil, veniturile au scăzut insa cu 3,5%. Profitul operațional înainte de depreciere și amortizare (OIBDA) obținut de CME în România a fost de 24,1 milioane de dolari, cu 9,6% peste cel obținut în urmă cu un an. Excluzând variațiile cursului de schimb, OIBDA obținut în România a crescut cu 4% în trimestrul al doilea. (Profit.ro)

7. Mai mulți săteni furioși au omorât aproape 300 de crocodili, dintr-o specie protejată, aflați într-un refugiu pentru animale din provincia Papua de Vest, Indonezia. Răzbunarea lor a venit după ce unul dintre săteni a fost ucis de un animal din refugiu. (BBC)

8. Deși a cumpărat softuri pentru detectarea materialelor purtătoare de drepturi de autor și au o echipă de operatori care verifică contentul urcat pe platformă, pe mai multe grupuri de pe facebook, unele având peste 100.000 utilizatori, se difuzează filme pirat. Unele grupuri au chiar denumiri extrem de sugestive, ca “Full HD English Movie”, cu 134.000 utilizatori sau “Free full movies 2018” cu peste 171.000 useri. (HindustanTimes)

9. Țările cu cei mai mulți utilizatori de Twitter: SUA: 72.3 milioane, Japonia: 50.9 milioane, Marea Britanie: 18.6 milioane, Arabia Saudita: 13.8 milioane, Turcia: 10.8 milioane, Brazilia: 10.1 milioane, India: 10.1 milioane, Mexic: 9.1 milioane, Spania: 8.3 milioane, Franta: 7.6 milioane.

10. Conform OLX, șoferul este cea mai căutată ocupație a momentului în România. (Profit.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

 

 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Tăriceanu: ALDE nu se va implica în campania pentru referendumul privind redefinirea familiei
Peste 50.000 de gospodării şi majoritatea spitalelor Timișoara au rămas fără apă caldă şi căldură – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău