Cronica serii – Ministerul Finanțelor vrea să împrumute 10-12 miliarde lei de pe piața internă

1. Ministerul Finanțelor și-a propus să împrumute în trimestrul al doilea, lunile Aprilie, Mai și Iunie, 10-12 miliarde de lei de pe piața internă, semnificativ peste totalul de 7,1 miliarde de lei obținut în primele trei luni ale anului. Deși a luat în Ianuarie-Martie mai puțin față de ținta orientativă de 8,4 miliarde de lei, statul s-a împrumutat luna trecută și pe piețele externe, cu 3 miliarde de euro. (Profit.ro)

2. Primăria Capitalei a instituit sens unic, începând de astăzi, între Șoseaua Petricani şi Şoseaua Barbu Văcărescu, pe Fabrica de Glucoză. Se va circula doar dinspre Şoseaua Petricani – Nod A3 spre Şoseaua Barbu Văcărescu. Primăria precizează că închiderea circulaţiei pe acest sens de mers este necesară pentru realizarea noilor benzi de circulaţie. (News.ro)

3. Cluj-Napoca ar putea avea metrou dar şi un tren metropolitan care să facă legătura cu localităţile învecinate. Primarul Emil Boc şi edilii a șase comune au semnat un acord pentru realizarea studiilor de fezabilitate, impact asupra mediului şi de strategie. Proiectul ar urma să aibă două etape. În prima se face trenul metropolitan, pe infrastructura actuală, apoi linia de metrou de 16 kilometri care va lega comuna Floreşti de Cluj-Napoca şi, mai departe, de Apahida. (Digi24)

4. Tații dintr-o comunitate nigeriană au învățat de la băieții lor că Facebook este o bună platformă de prezentare pentru fetele minore, astfel încât ca bărbați în vârstă să le vadă și să plătească pentru căsătoria cu ele. (Link)

5. Zeci de mii de persoane sunt așteptate să participe azi la marșuri de protest față de creșterea agresivă a chiriilor, manifestări ce vor fi organizate în mai multe orașe din Germania precum München, Koln, Frankfurt și Berlin. Potrivit datelor Eurostat, jumătate dintre germani sunt chiriași, iar prețul mediu al unei chirii în Berlin a trecut de 10 euro pe metru pătrat pe lună. (Profit.ro)

6. Anul trecut, 160 de milioane de chinezi au călătorit în alte țări unde au cheltuit $237 miliarde, suma egală cu PIB-ul României. (Bloomberg)

7. Netflix încă livrează DVD-uri pentru 2,7 milioane de abonați din Statele Unite, care i-au generat un profit de $212 milioane anul trecut. (CNN)

8. Sacoșele textile din bumbac trebuie folosite de 7000 de ori pentru egala impactul asupra mediului generat de folosirea o singură dată a pungilor din plastic. Situația este și mai gravă când vorbim de sacoșele textile din bumbac organic, care trebuie să fie folosite de 20.000 de ori. O folosire într-un număr mai mic înseamnă un impact mai mare asupra mediului decât folosirea pungilor din plastic. (Quarz)

9. Nu-i mai întrebați pe copii ce vor să se facă atunci când vor fi mari, pentru a nu declanșa dezamăgirea că nu vor reuși să atingă acest obiectiv. Întrebarea corectă ar fi “ce probleme vrei să rezolvi când te faci mare”. Detalii aici.

10. Primăria Municipiului București va cumpăra 15.000 de ghiduri turistice și albume cu imagini de prezentare a Capitalei, “în scopul întăririi și promovării imaginii orașului București”, care să fie distribuite la târguri și expoziții din țară și străinătate, ca și la evenimente de amploare, precum congrese sau festivaluri. Viitoarele ghiduri (10.000 de bucăți) și albume (5.000 bucăți) vor fi redactate în limba engleză și vor include monumente, muzee, biserici, dar și restaurante, cafenele, mall-uri. (Profit.ro)

Promo: Vino să alergi cu încă trei prieteni la The Color Run Love Tour București, pe 20 aprilie 2019, și primiți fiecare câte o reducere de preț. Oferta este valabilă până pe 7 aprilie. Înscrieri pe TheColorRun.

Fotografia serii – Angela Merkel cu Barack Obama, aflat într-o vizita in Germania, via Reuters:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – CME, acționarul ProTV, va analiza vânzarea sau o fuziune cu un alt grup media
Economia României a crescut cu 4,4% în al doilea trimestru – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău