Șeful STS și-a dat demisia – Cronica serii

1. Curtea Constituțională a României a admis sesizările formulate de USR, PNL și de președintele Klaus Iohannis privind modificările aduse de Parlament Codului penal și Codului de procedură penală. (Profit.ro)

2. Călin Popescu Tăriceanu a transmis că nu este de acord cu propunerea de rectificare bugetară făcută de Eugen Teodorovici, după discuţiile de astăzi, din coaliţia de guvernământ. Tăriceanu critică tăierea unor sume de la ministere importante precum Transporturi, Educaţie sau Sănătate, precum şi tăierea fondurilor pentru investiţii. (Digi24)

3. Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Sorinel Vasilca, a demisionat din funcţie, spunând că a făcut acest lucru „pentru a nu afecta prestigiul instituţiei”. (News.ro)

4. Opt poliţişti, cinci ofiţeri şi trei agenţi, sunt cercetaţi pentru modul de intervenţie în perioada de la dispariţia fetei de 15 ani din judeţul Olt, până la prima percheziţie la domiciliul suspectului, care a avut loc vineri. (News.ro)

5. O greva generală mondială, împotriva încălzirii globale și a folosirii combustibilor fosili, va avea loc pe 20 si 27 septembrie. Organizatorii speră ca milioane de persoane să se alature acestei inițiative. (Link)

6. Umanitatea trăieşte pe credit începând de astăzi, pentru că şi-a consumat deja resursele naturale pe care i le oferă planeta, cu două luni mai devreme decât în urmă cu 20 de ani. (News.ro)

7. Prețul mediu al energiei electrice furnizată azi în România, 62,88 euro/MWh, a fost cel mai ridicat din întreaga Europă. (Profit.ro)

8. În Iunie, Dacia Duster a fost cel mai vândut SUV 4×4 din Europa. (Profit.ro)

9. Mauritius a început să fie folosit de fondurile americane pentru evitarea taxelor la investițiile efectuate în India. (Quarz)

10. Cristiano Ronaldo câștigă aproape 1 milion de dolari din postările pe Instagram. Fotbalistul portughez are 177 milioane de abonați. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Eurodeputat: Directiva privind salariul minim european ar trebui să aducă o creştere de peste 500 de lei unui angajat cu salariu minim din România – Cronica serii
România a fost anul trecut pe primul loc în în UE la producția de porumb boabe și floarea soarelui – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău