Cronica serii – „Multinaționalele” generează peste 40% din veniturile totale ale statului

1. Comisia Europeană a anunţat că urmăreşte cu îngrijorare ultimele evoluţii privind statul de drept în România ca urmare a modificărilor aduse legilor justiţiei şi că va cere explicaţii guvernului român în acest sens. (News.ro)

2. „Multinaționalele” aduc statului mai mult impozit pe profit decât alte 100.000 de firme. Cele mai mari 3000 de companii generează peste 40% din veniturile totale ale statului. (Profit.ro)

3. Taxele și impozitele locale din București vor creşte, în 2019, cu 4,6%, din cauza inflaţiei, un proiect în acest sens fiind în dezbatere publică pe site-ul Primăriei. (Profit.ro)

4. Rusia va riposta oricărei desfăşurări de rachete nucleare americane cu rază ”intermediară” de acţiune în Europa şi va ţinti atât ţările în care aceste rachete vor fi desfăşurate, cât şi Statele Unite, a ameninţat astăzi, în discursul său anual în faţa deputaţilor şi senatorilor, preşedintele rus Vladimir Puțin. (News.ro)

5. Trei deputate din cadrul Partidului Conservator, care vor ca Regatul Unit să rămână în Uniunea Europeană, au demisionat din partid și au aderat la ”Grupul Independent” din Camera Comunelor, în semn de protest faţă de ”gestionarea dezastruoasă a Brexitului de către Guvern”. (News.ro)

6. Numărul studenților români în Marea Britanie a crescut cu 32% în anul școlar 2017/2018, comparativ cu cel din 2014/2015, ajungând la 8.655, conform studying-in-uk.org. 7.945 dintre ei urmează cursurile universităților din Anglia, 465 pe cele din Scoția, 225 pe cele din Țara Galilor și 15 sunt înscriși la universități din Irlanda de Nord. 1.215 urmează studii post universitare.

7. Numărul locurilor de muncă vacante în Germania a atins un record în trimestrul patru din 2018, 1,46 milioane, cel mai ridicat nivel de după reunificarea Germaniei, se arată într-un raport publicat de Institutul pentru Cercetarea Forței de Muncă. (Profit.ro)

8. Prim-ministru suedez Ștefan Löfven a anunțat că în Suedia mai pot fi vândute mașini noi diesel sau cu motor pe benzină doar în următorii 18 ani. Din 2030, comercializarea acestora va fi interzisă pe teritoriul țării. (Profit.ro)

9. Circa 44% dintre angajaţii români s-au simţit hărţuiţi sexual la locul de muncă cel puţin o dată de-a lungul carierei, însă patru din cinci persoane afectate nu au raportat incidentele colegilor sau superiorilor, preferând să suporte sau să plece din companie, relevă datele unui sondaj online. (News.ro)

10. Șoferii din Queensland, Australia vor putea să-și personalizeze numerele de la mașini, pentru o taxă de $350, cu unul dintre cele 5 emoticoane: „laugh out loud,” „wink,” „sunglasses,” „heart eyes” și „smile”. (CNN)

Bonus: Procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, după o plângere depusă de luju.ro. (News.ro)

Fotografia serii – „High five” cu „Darth Vader” la Londra, lângă Houses of Parliament, Dan Kitwood/Getty Images:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Victor Ponta a anunţat că parlamentarii Pro România nu vor vota noul guvern – Cronica serii
Cronica serii – USR vrea închisoare pentru cei care promovează ideile comuniste

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău