Cronica serii – Norica Nicolai, europarlamentar ALDE: Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate

1. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoarea oficială președintelui CE, Jean Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, în care se plânge că protestele de la București din 10 august și atitudinea unor oameni politici reprezintă încercări de înlăturare pe cale violență a guvernului ei și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că și-ar fi ignorat atribuțiile de mediator în societate și că a făcut apel la continuarea protestelor. (Hotnews)

2. Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, susţine că imaginile cu jandarmi lovind, la protestul din 10 august, persoane care ţineau mâinile ridicate deasupra capului au fost trucate. „Se pot face multe cu un calculator. Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate. Şi în ţările din UE se acţionează la fel dacă nu se respectă spaţiul delimitat de jandarmi. Eu pot să fiu de acord cu orice, dar nu cu violenţa şi injuriile aduse oamenilor legii. Nu înţeleg de unde atâta ură”, a declarat Norica Nicolai. (Adevarul)

3. România a înregistrat în 2017 al treilea cel mai scăzut nivel al preţurilor cărnii din Uniunea Europeană, cu 40,8% sub media UE, potrivit datelor publicate astăzi de Eurostat. Cele mai scăzute preţuri ale cărnii au fost consemnate în Bulgaria, cu 40,9% sub media europeană, şi în Polonia, cu 43,3% sub media UE. La polul opus, cele mai ridicate preţuri ale cărnii din UE au fost înregistrate în Luxembourg, care au depăşit cu peste 41% nivelul Uniunii Europene, Austria şi Danemarca, cu aproape 39% peste media UE. (News.ro)

4. O curte superioară de justiție din Turcia i-a respins apelul păstorului american Andrew Brunson, acesta urmând să rămână în arest la domiciliu. Brunson este motivul tensiunilor din ultimele zile dintre Statele Unite și Turcia, derulate cu amenințări reciproce și tarife suplimentare pe importuri. Lira turcească a scăzut în raport cu dolarul american după anunțarea deciziei. (Euronews)

5. Israelienii de la Vimmi Communications au anunțat că le-au livrat celor din ProTV o soluție completă, OTT și CDN, pentru platforma AVOD de la ProTV Plus. Soluția furnizată de Vimmi include un CMS, Managementul utilizatorilor, VOD, AVOD, workflow pentru Live-uri și soluție de management a publicității. (DigitaltvNews)

6. Top 5 țări cu cei mai mulți cetățeni care trăiesc în afara țării:
Marea Britanie: 4.9 milioane
Polonia: 4.4 milioane
Germania: 4 milioane
România: 3.4 milioane
Italia: 2.9 milioane

7. O judecătoare federala din San Francisco a decis că un inculpat își poate plăti cauțiunea în bitcoin sau orice altă cryptomoneda. (DailyPost)

8. România a avut și în iulie, pentru a șasea lună consecutiv, cea mai mare inflație anuală din Uniunea Europeană, de 4,3%, potrivit datelor publicate astăzi de biroul european de statistică, Eurostat. Inflația de 4,3% de luna trecută vine după o creștere a prețurilor de 4,7% în iunie. (Profit.ro)

9. Un băiat danez de 14 ani a descoperit, împreună cu tatăl său, în timp ce căuta cu detectorul de metale pe terenul fermei părinților, epava unui avion german de vânătoare doborât în timpul celui de-al doilea război mondial. În cockpitul avionului, cel mai probabil un Messerschmitt, au fost găsite rămășițele pilotului, portofelul său, casca, costumul de aviator și trei prezervative nefolosite. (CNN)

10. Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în această perioadă pe litoral, s-a plimbat cu bicicleta aseară prin judeţul Constanţa, iar la un moment dat s-a întâlnit cu primarul localităţii Negru Vodă cu care a stat de vorbă câteva minute şi alături de care s-a fotografiat. (News.ro)

Bonus: Madonna @ 60 de ani (Quarz)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul a împrumutat 58,3 miliarde de lei din ianuarie până în august – Cronica serii
De luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală – Cronica serii
Un comentariu
  • Sebastian Stanciu
    aug. 18,2018 la 2018-08-18T19:51:51+03:000000005131201808

    Norico , poate și prezența ta in Parlamentul Europei este trucată pe computer !!

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău