Cronica serii – Papa Francisc ar putea vizita România în luna Mai 2019

1. Un procent de 34% dintre românii cu drept de vot ar urma să participe la referendumul pentru modificarea definiţiei familiei în Constituţie, desfășurat în acest weekend, potrivit unui sondaj CURS realizat între 20 septembrie și 1 octombrie. Sondajul, efectuat pe un eșantion de 1.067 de persoane și având o marjă de eroare de 3%, relevă totodată că 90% dintre cei care merg la vot vor opta pentru modificare. (Hotnews.ro)

2. Papa Francisc ar putea vizita România în luna Mai a anului viitor. Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti spune că informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţile de la Vatican, însă „există foarte mari şanse” ca această vizită să aibă loc în acea perioadă. (News.ro)

3. Prețurile locuințelor din România au crescut cu 3,1% în perioada aprilie-iunie, comparativ cu trimestrul precedent, piața locală având, alături de Letonia, cele mai mari scumpiri din Uniunea Europeană la această categorie, relevă datele Eurostat. (Profit.ro)

4. Expunerea băncilor franceze în Italia este de aproape $320 miliarde, în timp ce băncile germane și-au redus-o, de la $270 miliarde în 2008, la $95 miliarde astăzi.

5. Rata șomajului în Statele Unite a scăzut în Septembrie la 3.7%, cel mai scăzut nivel din ultimii 49 de ani. (WSJ)

6. Guvernul Poloniei are în plan construcția unui aeroport în valoare de 19 miliarde de dolari în apropierea Varșoviei, care ar putea deveni un hub aerian pentru Europa Centrală și de Est, capabil să concureze cu aeroporturile Heathrow din Londra, Charles de Gaulle din Paris și Schiphol din Amsterdam. (Profit.ro)

7. Softbank ar putea investi $500 milioane în Grab, operatorul de ride sharing cu sediul în Singapore care caută să strângă $1 miliard în această rundă de finanțare. Uber și-a vândut operațiunile din Asia de Sud-Est, în această primăvară, către Grab și a primit la schimb 27.5% din companie și un loc în board. (Reuters)

8. Fostul preşedinte sud-coreean Lee Myung-bak a fost condamnat vineri la 15 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de corupţie de către un tribunal din Seul, devenind astfel al doilea fost şef de stat din ţara sa condamnat anul acesta din cauza unor fapte similare. (News.ro)

9. Comitetul norvegian le-a atribuit vineri Premiul Nobel pentru Pace lui Denis Mukwege şi Nadia Murad, pe care îi recompensează astfel pentru eforturile lor împotriva violenţelor sexuale ca armă de război în conflicte. (News.ro)

10. Președintele Donald Trump a urcat la boardul Air Force One având un șervețel sau o bucată de hârtie igienică lipită de tocul de la pantof. (WashingtonPost – Video)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Prima căsătorie între două persoane de același sex în familia regală britanică
Zelenski a cerut Uniunii Europene, mai ales Germaniei, să înceteze orice comerţ cu Rusia – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău