Școlile și grădinițele vor rămâne deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de cazuri Covid de 6 la mie în noul an școlar – Cronica serii

1. Școlile și grădinițele vor rămâne deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de cazuri Covid de 6 la mie în noul an școlar, a anunțat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În precedentul an școlar, pragul era de 3 cazuri Covid la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în acest an posibilitatea închiderii școlilor va fi mult mai mică. În acest moment, incidența la nivel național este de 0,19 cazuri la mia de locuitori. (G4Media)

2. Un nou studiu privind titrul de anticorpi pe care îl au persoanele vaccinate anti-COVID, realizat de către compania MedLife, arată că la şase luni după doza de rapel cu vaccinul produs de compania Pfizer răspunsul imun post vaccin rămâne puternic, eficienţa vaccinului fiind în continuare la un nivel ridicat. Persoanele care au trecut prin boală şi au primit şi dozele de vaccin menţin un nivel al anticorpilor mai ridicat decât cele care nu au avut infecţia şi care s-au imunizat doar prin vaccinare. (News.ro)

3. Premierul Florin Cîţu a precizat vineri că discuţiile referitoare la o eventuală cotă de refugiaţi afgani în România vor avea loc în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi la nivelul Uniunii Europene. (Hotnews)

4. Bugetele Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate cu câte 200 de milioane de lei fiecare, a anunțat vineri Administrația Fondului pentru Mediu. (Profit.ro)

5. Florin Cîţu şi-a depus moţiunea prin care candidează la şefia PNL şi a afirmat că a intrat în competiţie pentru a uni partidul. El a adăugat că 32 de filiale îl susţin pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii. Moţiunea acestuia se numeşte „România liberală” şi are 28 de pagini. Principalele puncte ale documentului propuse de premier pentru dezvoltarea României sunt revizuirea Constituţiei, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, intrarea ţării noastre în Spaţiul Schengen şi apropierea de moneda euro, creşterea investiţiilor şi încurajarea antreprenoriatului, cât şi digitalizarea ANAF, recuperarea prejudiciilor din infracţiuni şi sporirea încrederii în instituţiile statului. (News.ro)

Din Cronica de Divertisment: Astăzi începe Festivlul Internațional de Teatru de la Sibiu, care va avea loc până în 29 august. În prima zi a festivalului, la Centrul Cultural Ion Beșoiu are loc spectacolul “Plugarul și moartea” în regia lui Silviu Purcărete. De asemenea, sâmbătă și duminică, Opera Națională Română din Timișoara va fi prezentă la FITS cu spectacolul de operă “La serva padrona”. (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu)

6. Aproximativ 24 de diplomaţi americani din Afganistan au trimis luna trecută o telegramă în care îl avertizau pe secretarul de stat Antony Blinken în legătură cu riscul căderii capitalei Kabul în mâna talibanilor în timp ce trupele americane se retrăgeau. (WSJ)

7. Soldații au folosit gaze lacrimogene și au tras focuri de armă în aer pentru a controla mulțimea din jurul aeroportului din Kabul și a face loc familiilor care trebuiau să intre în aerport. Nu e clar dacă cei care au tras sunt soldații americani, britanici, afgani sau ai altor țări vestice. (WSJ)

8. Apple a amânat reîntoarcerea angajaților la birou pentru ianuarie 2022, din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare din SUA. Inițial, Apple anunțase pentru octombrie reluarea lucrului fizic, în birouri. (YahooFinance)

9. Comisia Federală pentru Comerț din SUA (FTC) aduce din nou Facebook în fața instanței și susține că gigantul trebuie să vândă Instagram și WhatsApp, pe care le-a cumpărat cu scopul de a limita concurența. Potrivit FTC, Facebook are monopol pe piața rețelelor sociale din SUA și face eforturi pentru a se asigura că alte companii nu reușeșesc să concureze cu ea. (Profit.ro)

10. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a ațipit de mai multe ori la o conferință de presă susținută de Dacian Cioloș joi, la Sibiu. Întrebat de un jurnalist, la finalul întâlnirii, dacă se simte bine, ministrul a precizat că e foarte obosit, a avut o zi vrea și s-a trezit foarte dimineață, la ora 5. (Digi24)

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban le promite alegătorilor din PNL că va orienta partidul spre o doctrină liberală conservatoare – Cronica serii
ONU: Populația lumii va ajunge la 8 miliarde pe 15 noiembrie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău