Cronica serii – România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE pe trimestrul 2

1. România a înregistrat cea mai mare creștere economică trimestrială din Uniunea Europeană în perioada aprilie-iunie, avansul de 1,4% fiind cu mult peste creșterea medie de 0,4% în rândul statelor membre. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, economia românească a crescut cu 4,2% în al doilea trimestru, a treia cea mai rapidă expansiune din UE, România fiind depășită de Polonia (+5%) și Ungaria (+4,4%). (Profit.ro)

2. Senatorul PSD Ecaterina Andronescu face un apel către conducerea partidului „să nu dea foc ţării şi PSD” şi cere ca Liviu Dragnea să se retragă din funcţia de preşedinte al partidului, iar Guvernul – care „nu reprezintă nivelul şi capacitatea profesioniştilor din partid şi este expresia unei singure persoane ” – să fie schimbat. „Să venim în cel mai scurt timp cu un prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti şi să guvernăm ţara, iar partidul are suficienţi specialişti pentru un asemenea guvern.” spune Andronescu într-o scrisoare intitulată „SOS PSD”. (News.ro)

3. O porţiune a unui viaduct de pe autostrada A10 s-a surpat astazi, la Genova, au anunţat pompierii, fiind implicate cel puţin 20 de maşini. Cel mai recent bilanţ anunţat de către autorităţi arată că 35 de oameni au murit. Este cea mai mare tragedie implicând un pod de această importanţă în Europa din ultimele decenii. (News.ro)

4. Guvernul ungar a discutat interzicerea construcțiilor de clădiri înalte „zgârie-nori” la Budapesta, pentru a păstra profilul tradițional al capitalei, a anunțat șeful de cabinet al premierului, Gergely Gulyas. Potrivit responsabilului ungar, urmează să fie interzise construcțiile noi mai înalte de 90 de metri. În privința imobilelor cu o înălțime între 65 și 90 de metri, decizia urmează să fie luată de autorități în funcție de fiecare caz. (Profit.ro)

5. Opțiunea de a putea efectua convorbiri pe FaceTime în grup de până la 32 persoane se pare că nu se va regăsi în versiunea inițială a iOS 12 care va fi lansată luna viitoare, Apple decizând amânarea pentru un update ulterior. (9to5Mac)

6. O balenă ucigașă/orca și-a purtat puiul mort timp de cel puțin 17 zile pe o distanță de peste 1600 km. (BBC)

7. Meciurile din La Liga, campionatul spaniol de fotbal, se vor vedea în următoarele trei sezoane, în anumite țări din Asia, doar pe facebook. Rețeaua de socializare a semnat un contract prin care e preluat, în exclusivitate, drepturile din India, Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, Nepal, Maldive, Sri Lanka și Pakistan. Anterior drepturile au fost deținute de Sony Pictures Network. Facebook are 348 milioane de utilizatori în aceste țări, dintre care 270 milioane sunt în India. (BBC)

8. Pentru prima oară de la înființare, tabloidul american New York Post a avut pe copertă o reclamă. Numărul de luni, care costa de obicei 1 dolar, a fost revândut pe diferite siteuri la prețuri de 10 dolari, în timp ce pe eBay prețul a ajuns la 12 dolari. (NYTimes)

9. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că Turcia va boicota produsele electronice din SUA, drept contramăsură în disputa cu Washingtonul care a provocat scăderea lirei la niveluri record. Lira turceasca a castigat astazi 5% in raport cu dolarul american. (Profit.ro)

10. Un băiat de 14 ani candidează pentru poziția de guvernator al statului american Vermont. Ethan Sonneborn, din Bristol, este unul dintre cei patru Democrați care candidează la alegerile preliminare din interiorul partidului. Câștigătorul va fi candidatul Democraților la alegerile generale din 6 Noiembrie. (NBCNews)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Inflația a ajuns la 4,12% în iulie – Cronica serii
Cronica serii – Statul împrumută mai puțin decât are nevoie și la dobânzi mai mari

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău