Cronica serii – Romania, lider la Campionatele Europene de canotaj

1. România a obţinut şapte medalii, trei de aur, doua de argint și doua de bronz, la Campionatele Europene de canotaj, fiind liderul clasamentului pe naţiuni. (News.ro)

2. Un cutremur cu magnitudinea 7 a zguduit astăzi insula indoneziană Lombok, la o săptămână după ce un alt cutremur puternic a lovit această insulă turistică situată la est de Bali. Cel putin trei persoane au decedat. Autorităţile au lansat o alertă de tsunami şi au recomandat populaţiei să se îndepărteze de ţărm. (BBC)

3. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că președintele mai are să atace la CCR doar CCR, în rest exercitându-și dreptul asupra tuturor legilor. Ministrul a lăsat să se înțeleagă că PSD nu este acum interesat de reluarea ideii de suspendare a președintelui. “Da’ de ce să nu-l lăsăm să se chinuie? Mai are un an. Nouă ne place să îl vedem zilnic pe domnul Iohannis, chiar cu fața aceasta pe care a arătat-o”. (Ziare.com)

4. Compania chineză Huawei și-a îmbunătățit estimările referitoare la vânzările anuale de smartphone-uri, la peste 200 de milioane de unități, anticipând că va deveni principalul furnizor din lume în ultimul trimestru al anului viitor, când ar depăși actualul lider, Samsung. (Profit.ro)

5. Twitch, platforma de streaming jocuri a celor de la Amazon, va transmite până pe 25 august, în fiecare miercuri, 254 episoade din 26 de telenovele coreene. Transmisiile vor fi disponibile doar utilizatorilor din Statele Unite, Canada și țărilor din America Latină. (Ubergizmo)

6. Hackerii au compromis mai mult de 210.000 de routere din toată lumea produse de Mikrotik, instalând pe ele scripturi prin intermediul cărora se minează cryptomonede. (TheHackerNews)

7. Viteza de download, in megabits pe secundă:
Singapore: 153
Coreea de Sud: 127
SUA: 75
Japonia: 73
Canada: 67
Franța: 63
China: 61
UK: 50
Germania: 48
Rusia: 36
Italia: 31
Australia: 26
Arabia Saudită: 19
India: 18
Brazilia: 17
Turcia: 16
Nigeria: 9.5
Egipt: 5

8. Doi oficiali au introdus un proiect de lege care interzice constructorilor de clădiri noi din San Francisco să mai dezvolte cafetării/bucătarii. Sediile tuturor companiilor de tehnologie din Silicon Valley au astfel de cafetării unde angajații pot mânca gratuit. (NYTimes)

9. Senatul argentinian ar putea vota miercuri legalizarea avortului pentru sarcini până în 14 săptămâni. În acest moment avortul este permis, în Argentina, doar în cazul sarcinilor rezultate din violuri sau când sănătatea mamei este grav afectată. (WSJ)

10. Un studiu făcut în SUA a arătat că activitatea sexuală a studenților a scăzut în ultimele decenii. Dintre cei 15000 studenți intervievați, 40% au declarat că au făcut sex, în scădere de la 48% în 2007 și 54% în 1991. Și consumul de droguri a scăzut, doar 14% consumând diverse droguri, inclusiv cocaină sau amfetamine, în scădere de la 23% în 2007. 31.5% se simt triști și fără speranță de cel puțin două ori pe săptămână, în creștere de la 28.5% în 2007.

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Viorica Dăncilă a fost validată candidata PSD la alegerile prezidențiale – Cronica serii
Deficitul comercial a depășit 5 miliarde euro pe primul trimestru din acest an – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău