Uber, Taxify/Bolt si Clever sunt la limita legii anti piraterie – Cronica serii

Companiile Uber, Bolt și Clever au așteptat astăzi poziția ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, inainte de a-și anunța clienții in legatură cu felul în care se raportează la noua lege anti piraterie.

1. România și-a dublat importurile și și-a înjumătățit exporturile de electricitate, devenind importator net în primul trimestru al anului. (Profit.ro)

2. Comisia Europeană a amendat băncile internaționale Barclays, Royal Bank of Scotland (RBS), Citigroup și JPMorgan cu suma totală de 1,07 miliarde de euro, pentru formarea unor carteluri pe piața tranzacțiilor forex la vedere. (Profit.ro) – Știre aparută și în Cronica de Business.

3. Datoria gospodăriilor din Statele Unite a crescut cu $124 miliarde în primul trimestru al acestui an. Este trimestrul cu numărul 19 în care datoria crește, iar nivelul ei a ajuns cu $993 miliarde mai mare decât vârful înregistrat în trimestrul 3 din 2008, $1268 miliarde. (Axios)

4. O treime din criptomonedele Ether sunt deținute de doar 376 de persoane. Concentrația monedei este mai mare decât în cazul Bitcoin, unde 448 de oameni dețin 20% din toate monedele. (Bloomberg)

5. Casa Albă a lansat un instrument pentru raportarea cenzurii pe rețelele sociale. Americanii îl pot folosi atunci când consideră că anumite acțiuni întreprinse împotriva lor de platforme precum Facebook sau Twitter reprezintă cenzurarea a libertății de exprimare. (The Verge)

6. Din cauza creșterii costului pentru educație și real estate, clasa de mijloc este în declin. Conform unui raport al Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare declinul se manifestă în Statele Unite, Israel, Germania, Canada, Finlanda și Suedia începând cu anii ’80. În Statele Unite aproximativ 50% din populație face parte din clasa de mijloc, mult mai puțin decât în alte țări dezvoltate. (CNN)

7. Autorităţile chineze au blocat în totalitate accesul la enciclopedia online Wikipedia, a anunţat proprietarul site-ului, în contextul marcării, luna viitoare, a 30 de ani de la masacrul din Piaţa Tiananmen. (News.ro)

8. Bill de Blasio, primarul New York-ului, și-a lansat campania pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale de anul viitor. (Axios)

9. Britanicii sunt nația care se îmbata de cele mai multe ori într-un an. Locuitorii Regatului Unit se îmbată, în medie, de 51,1 ori într-un an, aproape o dată pe săptămână, conform unui raport care a analizat consumul de bauturi alcoolice pentru locuitorii a 36 de țări. (Bloomberg)

10. Un academician al Universității din Bristol a reușit să spargă codul celui mai misterios text medieval, manuscrisul Voynich. Dr. Gerard Cheshire a reușit să identifice și limba în care a fost scris textul și să-l citească, urmând să realizeze traducerea întregului manuscris. (Phys)

Fotografia serii – Lucrarea “Babe in the Woods” de Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor român, a fost vândută aseară, la casa de licitații Christie’s din New York, pentru $2,29 milioane:

Ți-ar mai putea plăcea
Italia impune carantina pentru români – Cronica serii
Curtea Constituţională a admis sesizarea privind completurile de trei judecători de la ICCJ – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău