Gabriela Firea: Aș candida la alegerile prezidențiale din partea PSD-ALDE-Pro România – Cronica serii

1. Curtea Constituțională susține că interzicerea prin Constituției a amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție încalcă principiul egalității și demnitatea umană. (Hotnews)​

2. 404 dosare de adopții internaționale din anii ’90 au dispărut fără urmă. (RadioEuropaLibera)

3. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că ar candida la alegerile prezidențiale dacă ar fi considerată o soluție optimă de către colegii din coaliția PSD-ALDE și Pro România. (Hotnews)

Una din Cronica de Business, alte 15 știri pe site: Vodafone a primit aprobarea Comisiei Europene pentru tranzacția de €18 miliarde care vizează preluarea activelor Liberty Global din Germania și Europa Centrală, inclusiv UPC România. (Profit.ro)

4. Numărul firmelor radiate a crescut în primul semestru din 2019 cu 62,41%, comparativ cu perioada similară din 2018, ajungând la 67.807 unități. (Profit.ro)

5. Șoferii cărora le-au fost suspendate permisele de conducere din pricina vitezei pot solicita restituirea lor doar dacă au fost sancționați pentru această faptă o singură dată într-un an. (Hotnews)

6. Numărul caselor cumpărate de străini, în Statele Unite, a scăzut la jumătate în ultimii doi ani. (WSJ)

7. Google a renunțat definitiv la proiectul Dragonfly, motorul de căutare cenzurat pe care compania americană a încercat să-l dezvolte special pentru China. Anunțul a fost făcut în fața Comisiei Juridice din Senat de vicepreședintele Karan Bhatia, care nu a exclus posibilitatea dezvoltării altor proiecte pentru China. (BuzzFeedNews)

8. Lira sterlină poate ajunge la paritate cu dolarul în situația în care Brexitul se va finaliza fără un acord cu UE, potrivit analiștilor Morgan Stanley. (Profit.ro)

9. Un avion cu 153 de persoane la bord a aterizat în India când mai avea combustibil pentru doar 5-6 minute de stat în aer. (Independent)

10. Un columbian a fost arestat pe aeroportul din Barcelona după ce își lipise sub perucă un pachet cu jumătate de kilogram de cocaină. (TheGuardian)

Bonus: Prima conferință internațională a „Pământului Plat” din România va avea loc, în această toamnă, în Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc între 5-6 octombrie. Potrivit unui studiu mai vechi, 1 din 10 români crede că Pământul este plat, pentru că „așa pare cu ochiul liber”, în timp ce doi din 10 români consideră că Soarele se învârte în jurul Pământului, nu invers. (Link)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Parlamentul European a votat începerea procedurii de sancţionare a Ungariei
Investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 5% în primul trimestru – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău