Cronica serii – Trump a vrut sa invadeze Venezuela

1. Simona Halep s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o cu scorul de 7-5, 6-0, pe chinezoaica Saisai Zheng, locul 126 WTA.

2. Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, face apel la autorităţile din România să aştepte opinia Comisiei de la Veneţia înainte de a face alţi paşi pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, el spunând că aceste reforme riscă să încalce obligaţiile internaţionale ale României, în special cele impuse de Convenţia penală privind corupţia, identificate în recentul raport GRECO. (News.ro)

3. Preşedintele american Donald Trump şi-a întrebat consilierii pe politică externă, în august 2017, despre posibilitatea invadării Venezuelei, în timpul unei întâlniri despre sancţiuni diplomatice pe care SUA urma să le impună guvernului autoritar de la Caracas. Ultima intervenție americană într-un stat din America Centrală sau de Sud a fost în 1989, în timpul revoluției din România, când trupele americane au invadat Panama pentru a-l aresta pe Manuel Noriega. (CBSNews)

4. Subvenţia acordată lunar angajatorilor care încadrează şomeri, tineri absolvenţi sau persoane cu handicap a fost majorată, joi, prin hotărâre de Guvern, de la 900 de lei la 2.250 de lei. De asemenea, cuantumul primei de activare acordate şomerilor care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj a crescut de la 500 de lei la 1.000 de lei. (Profit.ro)

5. Yelp . com nu este obligat să șteargă review-urile negative de pe site, a decis Curtea Supremă a Californiei, anulând deciziile unor instanțe inferioare care obligau siteul să șteargă, la cererea business-urilor afectate, comentariile negative. Este o decizie care stabilește un procedent în ceea ce poate fi șters sau nu, la cererea terților, de pe un site. (TheVerge)

6. În 2012, Israelul aprobă 92% din cererile palestinienilor din Gaza pentru tratament medical. De la începutul anului, mai puțin de jumătate din cereri au fost aprobate, blocând accesul bolnavilor de cancer la tratament. (NewYorker)

7. Toate localitățile vor folosi în denumirea lor litera ”â” în locul literii ”î”, conform regulilor Academiei, iar actele de identitate, pașapoartele sau permisele de conducere vor fi modificate conform acestei grafii dacă adresa include o astfel de localitate, a decis joi Senatul, prin votul final asupra unui proiect de lege în acest sens. Proiectul de lege va fi transmis acum spre promulgare președintelui Iohannis. (Profit.ro)

8. Două virusuri de tip herpex, human herpex virus 6A și 7, au fost găsite în creierul mai multor persoane decedate din cauza bolii Alzheimer, conform unui studiu efectuat de Școala de medicină Icahn din New York City și Universitatea de stat din Arizona State. Sunt singurele virusuri, din cele 500 găsite, care se regăsesc la mai multe decese cauzate de Alzheimer. Din cele 9 virusuri de tip herpex, 1 și 2 generează herpexul oral și genital, în timp ce virusurile 6A și 7 își fac foarte rar simțită prezență la copiii sub 6 ani. (Quarz)

9. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis preşedintelui ANAF, Ionuţ Mişa, şi Ministerului Finanţelor întrebarea dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”. Este vorba despre chiriile obținute de soții Iohannis din clădirea pe care au fost obligați, prin decizie definitivă, să o retrocedeze. (Hotnews)

10. Anul acesta este posibil să consumăm peste și fructe de mare în valoarea de 380 milioane euro. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
BNR: Suntem pregătiți să asigurăm stabilitatea necesară și lichiditatea sistemului bancar – Cronica serii
Cronica serii – OMV Petrom a donat 10 milioane de euro pentru construcţia primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău