Maia Sandu este noul premier al Republicii Moldova – Cronica serii

1. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care o desemnează pe Maia Sandu pentru funcţia de prim-ministru. Parlamentul din Republica Moldova a început astăzi la ora 13:00 o şedinţă extraordinară, ignorând decizia Curţii Constituţionale de a fi dizolvat. (News.ro)

2. USR a decis să se afilieze noului grup care va fi înfiinţat în Parlamentul European, alături de formaţiunea preşedintelui francez Emmanuel Macron şi ALDE Europa. (Digi24)

3. Premierul Viorica Dăncilă îl demite pe consilierul său economic, Remus Borza, după declarațiile acestuia privind reducerea numărului de bugetari și de ministere. (Hotnews)

4. Centrul Infotrafic anunţă că pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 124+600 – 131+200 de metri, se execută lucrări de reparaţii pe toate benzile sensului de mers către Constanţa, circulaţia fiind deviată pe celălalt sens, până în data de 15 iulie. (News.ro)

5. Google încearcă să convingă guvernul american să-i permită livrarea sistemului de operare Android chinezilor de la Huawei. Administratia Trump a interzis orice fel de export către compania chineză. (FT)

6. Statele Unite au deschis prima închisoare privată în 1984, în Tennessee. Astăzi închisorile private sunt un business anual de $5 miliarde. (Axios)

7. Catedrala Sagrada Familia, edificiu emblematic al oraşului Barcelona a cărui arhitectură a fost concepută de Antoni Gaudi, a obţinut ieri permisul de construcţie după 137 de ani de şantier ilegal. (News.ro)

8. O televiziune din Rusia, NTV, deținută de Gazprom Media, a anunțat ca va produce un serial despre tragedia de la Cernobîl, ca răspuns la mini-seria de cinci episoade realizată de HBO. (HollywoodReporter)

9. Austriacul Dominic Thiem, locul 4 ATP, s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, trecând în semifinale de liderul ATP, sârbul Novak Djokovici. Thiem va evolua în finală cu spaniolul Rafael Nadal.

10. Ashleigh Barty, 23 ani, din Australia, a câștigat turneul feminin de la Roland Garros dupa ce a învins-o în finala pe Marketa Vondrousova cu 6-1, 6-3.

Fotografia serii – Activiști Peta îmbracați în homari în timpul unei campanii care încurajează renunțarea la consumul fructelor de mare pentru a încerca mâncarea vegană. Mumbai, India. Divyakant Solanki/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: SUA trebuie să ajungă în iunie la 5 milioane de testări pe zi pentru a relua activitatea în siguranță – Cronica serii
19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 mai sunt libere la nivel naţional – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău