Cronica serii – Trump aplaudat de americani după discursul despre Starea Națiunii

1. 76% dintre americanii care au urmărit discursul președintelui Trump, despre Starea Națiunii, l-au aprobat și doar 24% nu au fost de acord cu mesajul transmis de președintele american, relevă datele unui sondaj făcut de CBSNews.

2. OMV Petrom și-a majorat profitul net cu 64% în 2018 ajungând la un nivel de 4,08 miliarde lei, de la 2,5 miliarde lei în 2017, exclusiv ca urmare a evoluției sectorului de upstream, care a beneficiat de o evoluție favorabilă a prețului internațional al petrolului. Veniturile au fost de 4,8+ miliarde euro. (Profit.ro)

3. Israelul va începe construcția unui zid lung de 64 km care va delimita teritoriul său de fîșia Gază. 20.000 tone de oțel galvanizat vor fi necesare, iar costul total va ajunge la $833 milioane. (TimesOfIsrael)

4. Statele membre ale NATO au semnat, la Bruxelles, protocolul de aderare a Macedoniei la Alianța Nord-Atlantică. Grecia a blocat aderarea Macedoniei la NATO timp de trei decenii, din cauza disputei cu privire la numele țării, considerând că numele țării are impact asupra provinciei sale nordice. Macedonia se așteaptă ca Grecia să fie primul stat membru NATO care să ratifice protocolul de aderare. (News.ro)

5. Fondul de investiții SoftBank a anunțat că și-a vândut întreaga participație de la Nvidia, luna trecută, în valoare de $3.6 miliarde. Nvidia a anunțat săptămâna trecută că va avea rezultate mai slabe din cauza vânzărilor sub așteptări din China. (CNBC)

6. PRO TV a obținut anul trecut venituri de $201,5 milioane, în urcare cu 5,4% în termeni reali, comparativ cu 2017. La un curs de schimb constant, veniturile PRO TV au crescut cu 3,2% în 2018, de la $191,2 milioane în anul anterior. Profitul operațional înainte de depreciere și amortizare (OIBDA) a urcat cu 16,8% în termeni reali și cu 14% la un curs valutar stabil, până la aproape 85,74 milioane de euro. (Profit.ro)

7. Spotify a anunțat cumpărarea a două companii care produc podcasturi, Gimlet Media și Anchor, dezvăluind un plan de a se transforma într-un Netflix audio, prin accelerarea achizițiilor de conținut original de tip podcast, pentru care a alocat un buget între $400 și $500 milioane în acest an. (CNBC)

8. În prima lună a anului, 2100 de locuri de muncă din industria media americană au dispărut. (Link)

9. Șase site-uri de rezervări online vor implementa schimbări majore pentru a pune capăt tacticilor înșelătoare de vânzări și taxelor ascunse, după o investigație care a scos la iveală aceste nereguli. Expedia, Booking.com, Agoda, Hotels.com, Ebookers și Trivago au fost anchetate de către Autoritatea pentru Concurenţă şi Piaţă, care a intervenit în urma numeroaselor sesizări legate de taxe ascunse, reduceri înșelătoare și tactici prin care clienții erau presați să cumpere cât mai repede. Toate aceste nereguli nu îi ajutau pe clienți să găsească cea mai bună ofertă, nu le arătau întotdeauna costul real al rezervărilor și îi induceau în eroare cu privire la popularitatea unității de cazare de care aceștia erau interesați. (Digi24)

10. Conform unui nou studiu, creierul femeilor îmbătrânește într-un ritm mai lent decât al bărbaților ceea ce le permite să învețe lucruri noi la vârste înaintate. (NPR)

Numărul serii: Familia Rockefeller a făcut o donaţie de 200 de milioane de dolari Muzeului de Artă Modernă (MoMA) din New York, a anunţat instituţia, una dintre cele mai importante sume oferită unui muzeu. (News.ro)

Bonus: Mai mulți producători de mâncare pentru câini și-au retras produsele după ce s-a dovedit că prea multă vitamina D poate fi toxică. (USAToday)

Fotografia serii – A început noul an chinezesc, cel al Porcului de Pământ, Bullit Marquez / AP:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Începerea școlii s-ar putea amâna cu o săptămână, pentru 16 septembrie – Cronica serii
Ministrul Muncii: Numărul angajaților din România în luna iulie este cu doar 644 mai mic decât la 1 ianuarie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău