Inspecția Judiciară: DNA a instrumentat peste 3000 de dosare care au vizat judecători sau procurori – Cronica serii

1. Klaus Iohannis a declarat, la sosirea la Consiliul European, că îi va spune Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene, că nu va accepta o propunere de comisar european din partea unui guvern demis. (Link)

2. Inspecţia Judiciară a publicat rezultatele unui control realizat cu privire la activitatea de cercetare a magistraţilor de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Controlul a urmărit perioada 1 ianuarie 2014 – 31 iulie 2018, iar rezultatele arată că au fost instrumentate peste trei mii de dosare care au vizat procurori şi judecători. Numărul total al magistraţilor nu a putut fi stabilit cu exactitate, unii dintre ei apărând în mai multe dosare. (News.ro)

3. Departamentul de Luptă Antifraudă a anunţat că face verificări în legătură cu cele trei proiecte pe fonduri europene în care este implicat Dan Barna şi despre care a relatat Rise Project. (News.ro)

4. Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE) au ajuns la un nou acord al Brexitului, a anunţat premierul britanic Boris Johnson. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Tesla a primit aprobare de la guvernul de la Beijing pentru producția de automobile în China. (Reuters)

5. Mircea Geoană este, începând de astăzi, secretar general adjunct al NATO. Geoană este primul român și primul est-european care deține această poziție. (Link)

6. România a avut, în august, pentru a treia lună consecutiv, cea mai mare creștere în ritm anual a lucrărilor de construcții din Uniuniea Europeană. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Guvernul britanic a renunțat la programul prin care voia să blocheze accesul copiilor la conținutul pornografic. Oficialii britanici spun că nu renunță la idee, ci vor să o implementeze într-un program mai amplu de protecție împotriva mai multor tipuri de conținut nociv din mediul online. (Independent)

7. Baker McKenzie și Oxford Economics au prognozat ca volumul fuziunilor și achizițiilor (M&A) va scădea cu $800 miliarde anul viitor, de la $2900 miliarde, estimarea pentru acest an, la $2100 miliarde. (Link)

8. Inflația în SUA va ajunge anul acesta la cel mai scăzut nivel din ultimii 6 ani, conform Federal Reserve Bank of New York. (Link)

9. $515.371 a fost suma pe care un american trebuia să o câștige în 2017 pentru a intra în rândul celor mai bogați 1% din țară. (Bloomberg)

10. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a comandat guvernului să monitorizeze comportamentul tinerilor pe internet și să producă un conținut de „educare morală și spirituală” pentru ei, relatează The Moscow Times. (Hotnews)

Fotografia serii – Un semafor topit de incendiile generate de protestatarii din Barcelona. Jon Nazca/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
NYTimes: Statele Unite şi Germania se opun în continuare ca Ucraina să fie invitată să adere la NATO – Cronica serii
Patru din cinci termocentrale pe cărbune din Uniunea Europeană sunt neprofitabile – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău