Cronica serii – Tudorel Toader cere revocarea procurorului general Augustin Lazar

1. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional. (News.ro)

2. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat astazi că ”în niciun caz” salariul minim pe economie nu va crește de la 1 noiembrie, Executivul urmând a vedea ”când este oportun”. Datele avansate de către premier sunt 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019. (Profit.ro)

3. New York Times a numărat 201 oameni puternici care și-au pierdut, în ultimul an, locurile de muncă sau puterea în urma scandalurilor de hărțuire sexuală generate de campania MeToo. (Link)

4. Femeile din Islanda au fost în greva astăzi, de la 14.55, ora locală, într-un protest național împotriva diferențelor de salariu existente între femei și bărbați. Conform datelor statistice, femeile din Islanda câștigă, în medie, cu 26% mai puțin decât bărbații. (Link)

5. O fundație catolică a lansat o aplicație similară cu Pokemon Go, numită “Follow Jesus Christ Go!”, disponibilă pe Android și iOS. În locul pokemonilor, utilizatorii trebuie să urmărească sfinți și alte personaje biblice. Aplicația a costat $500.000 și a primit binecuvântarea Papei Francisc. Momentan este disponibilă în spaniolă dar va fi lansată și în italiană, engleză și portugheză. (Link)

6. O epavă perfect conservată a unei corăbii grecești, veche de 2400 ani, a fost descoperită în Marea Neagră, în apele teritoriale bulgărești, la o adâncime de peste 2 km. O epava la fel de bine conservata a mai fost descoperita in Portugalia, dar cu o vechime de doar 400 de ani. (Quarz)

7. O copie identică a Titanicului, numită Titanic II, va fi lansată în 2022 și va face curse între Dubai și New York, oferind aceeași experiență ca pe nava originală. Vasul va avea 835 de cabine și o capacitate de 2435 de pasageri. (CNN)

8. Traficul pe DN 1A a fost închis în această seară, la limita dintre judeţele Prahova şi Braşov, după ce două TIR-uri au derapat din cauza ninsorii abundente. Vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone au fost oprite în zona Vălenii de Munte, până când utilajele au intervenit pentru a curăţa drumul, ulterior circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. (News.ro)

9. Doctorii din Montreal vor putea prescrie în curând rețete care conțin vizite gratuite la muzee. Recomandările vor fi făcute atât pacienților care suferă de depresie cât și celor care suferă de diabet sau alte boli cronice. (Link)

10. Un singur bilet, cu numerele 5, 28, 62, 65, 70 şi 5 a obţinut marele premiu-record al loteriei americane, în valoare de 1,6 miliarde de dolari – cel mai mare câştigat vreodată în Statele Unite şi în lume. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Dacian Cioloş: opoziţia ar trebui să se coalizeze pentru a schimba guvernul Dăncilă
Ministerul Finanțelor a împrumutat în luna mai 23,6 miliarde de lei (4,9 miliarde euro) – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău