Cronica serii – Vestele galbene din Justiția franceză o vor pe Kovesi procuror-șef european

1. Vestele galbene din Justiție au protestat în Franța împotriva corupției, cerând ca fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, să fie numită în funcția de procuror-șef european, afișând poza acesteia în centrul unei inimi mari. Asta în contextul în care autoritățile de la Bruxelles au acuzat în repetate rânduri guvernul României că încearcă să împiedice numirea acesteia. „Pentru a lupta împotriva corupției gulerelor albe, Europa va înființa instituția „procurorului european”: așa că nu lăsa pe oricine să fie numit în această funcție! Împotriva corupției, avem nevoie: Laura Codruța Kovesi”, arată o postare pe pagina de Twitter a Vestelor Galbene din Justiție. (Hotnews)

2. China ar putea construi și finanța, în întregime sau în proporție de 85%, două autostrăzi în Republica Moldova care au o lungime combinată de 300 km. Costul celor două autostrăzi ar fi de aproximativ $400 milioane. (Link)

3. Partidul președintelui Erdogan a cerut renumărarea tuturor voturilor exprimate la alegerile locale din Istanbul. AKP a pierdut cele mai mari orașe din Turcia, Ankara, Istanbul și Izmir, dar a câștigat restul țării. (Link)

4. Serviciul 112 a preluat 12.735.836 de apeluri în 2018, conform datelor STS, însă mai mult de jumătate dintre acestea nu reprezintă urgenţe de competenţa serviciului, ci solicitări de informaţii diverse, apeluri efectuate din greşeală, farse şi apeluri injurioase. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a precizat că aproximativ cinci milioane de cazuri medicale ajung pe an la Unităţile de Primiri Urgenţe. (Hotnews)

5. China refuză să renunțe la statutul de “țară în curs de dezvoltare” în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului deși Statele Unite insistă că țara asiatică să treacă la nivelul următor. China beneficiază de un statut special și un tratament preferențial în calitate de țară în curs de dezvoltare. (Link)

6. Investițiile de tip VC în startup-urile blockchain, pe primul trimestru al acestui an, au ajuns la $334 milioane, mult sub cele de anul trecut, când au fost făcute investiții totale de $5,5 miliarde. (Link)

7. Consumul din Statele Unite are o pondere mai mare, 17%, în PIB-ul total al lumii decât tot PIB-ul Chinei, care reprezintă 16% din tot produsul intern brut. (Link)

8. Guvernul Statelor Unite a declarat că ar putea dura între 12 și 24 de luni până când va reuși să identifice copiii migranți separați de familiile lor la granița de sud. (Reuters)

9. Antidepresivele au ajuns să fie prescrise pentru unul din opt adulți americani, procentul păstrându-se și în cazul adolescenților. (TheNewYorker)

10. Stațiunea bulgărească Sunny Beach este cea ma ieftină destinație europeană pentru turiștii care vor să își petreacă concediul pe litoral în această vară, cheltuielile zilnice fiind cu circa o treime mai mici comparativ cu stațiunile din zona euro și cu aproape 11% mai scăzute față de anul trecut, potrivit unui barometru anual realizat de Post Office Travel Money. Sunny Beach s-a menținut în fruntea clasamentului pentru al șaselea an consecutiv. Barometrul analizează costurile zilnice cu nouă produse în 20 de stațiuni europene, de la cafea, apă minerală și bere la crema de protecție solară și mesele principale pentru două persoane. Cheltuielile cu cazarea nu sunt incluse. (Profit.ro)

Promo: În atenția companiilor participante la The Color Run Love Tour București – 20 aprilie 2019: pe lângă participarea la cursă și alte beneficii, oferta corporate include intrarea la Therme București ( The Palm și Galaxy) pentru toate pachetele – Standard, Premium sau VIP. Informații și înscrieri corporate la contact@thecolorrun.ro – https://www.facebook.com/TheColorRunRO/videos/883651861834422/

Fotografia serii – Suporter al liderului opoziției din Venezuela, Juan Gaido:

Ți-ar mai putea plăcea
Președintele prorus al Republicii Moldova vrea să modifice constituția pentru a împiedica unirea cu România – Cronica serii
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, s-a vaccinat împotriva Covid – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău