Cronica serii – Viktor Orban: de 100 ani Romania nu stie ce sa faca (,) cu cei peste 1 milion de maghiari

1. Premierul ungar Viktor Orban a declarat la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, judeţul Harghita, că România a intrat acum 100 de ani în epoca modernă, dar pentru maghiari asta nu reprezintă “un moment festiv” şi că de 100 de ani Romania nu ştie ce să facă, cu cei peste un milion de maghiari. (News.ro)

2. Ministerul Finanțelor ia în calcul eliminarea impozitului pe venit în cazul medicilor. Măsura ar fi complementară majorărilor salariale în sistemul de sănătate și creșterii vârstei de pensionare a medicilor, pentru a suplini astfel lipsa de personal în domeniu ca urmare a exodului cadrelor medicale din România în alte state ale Uniunii Europene. (Profit.ro)

3. Ambasadorul României la Washington, George Maior, a avut o întrevedere cu secretarul american al energiei, Rick Perry, iar discuţiile au vizat legea offshore adoptată de Parlament. (News.ro)

4. Evoluția prețului acțiunilor în ultimele 5 zile:
Twitter: -22%
Facebook: -18%
Snap: -3%
Amazon: +1%
Microsoft: +1%
Apple: +1%

5. Guvernul din Malayesia ar putea reduce vârsta minimă necesară pentru a vota, de la 21 la 18 ani, înainte de următoarele alegeri, din 2023. Reducerea ar crește numărul de votanți cu 25%. (Bloomberg)

6. Fortnite pentru Android se va lansa în exclusivitate pe telefoanele Galaxy Note 9, disponibile la vânzare începând cu finalul lunii august, urmând ca ulterior să fie disponibil și pentru restul smartphoneurilor ce folosesc sistemul de operare dezvoltat de Google. (TNW)

7. PwC estimează că AI-ul va distruge aproximativ 7 milioane de joburi, în special cele din producție, în Marea Britanie, în următorii 20 de ani. În același timp alte 7.2 milioane joburi noi vor fi create, cele mai multe în sănătate și asistența socială. (CNBC)

8. Comedy Central a achiziționat drepturile pentru a difuza “BoJack Horseman.” Este pentru prima oară când o televiziune liniară din Statele Unite cumpără un program produs de Netflix și difuzat în premieră pe platforma de streaming. (Variety)

9. Coca-Cola va crește în această vară prețurile pentru băuturile răcoritoare pe care le produce din cauza tarifelor crescute la importurile de oțel și aluminiu impuse de guvernul SUA, a declarat CEO-ul companiei. Profitul companiei pe trimestrul 2 a crescut la $2.3 miliarde, de la $1.4 miliarde în perioada similară a anului trecut. (WSJ)

10. Cele 2% din acțiunile lui FC Liverpool pe care LeBron James le-a achiziționat în 2011, pentru $6.5 milioane, ar valora astăzi aproape $32 milioane. (BusinessInsider)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Zona minei Roşia Montană a fost înscrisă în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO – Cronica serii
Preţurile alimentelor au înregistrat, luna trecută, cea mai mare creștere din ultimii şase ani la nivel mondial – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău