Dacia, scădere de 38% pe piața franceză – Cronica de Business

1. Dacia a înregistrat o scădere de 38% pe piața franceză, după intrarea în vigoare a noilor limite de emisii de CO2. (Profit.ro)

2. Retailerul american Macy’s va închide 125 de magazine și va tăia 2.000 de joburi în următorii trei ani. (Wall Street Journal)

3. Ford a intrat pe pierdere în al patrulea trimestru, după ce a achitat $1,7 miliarde pentru pensii și alte beneficii similare. Compania a avut un profit de doar $84 milioane pentru întregul an, ca rezultat. (CNN)

4. Samsung Electronics a anunţat că Hoon Seol a fost numit preşedinte al Samsung Electronics România şi Bulgaria. (Profit.ro)

5. Vânzările Carlsberg, al treilea cel mai mare producător de bere din lume, au crescut organic cu 3,2% anul trecut, până la valoarea de $9,76 miliarde. (Reuters)

Bonus:

6. Producătorul de echipamente sportive Peloton a avut pierderi de $55,4 milioane în trimestrul trecut, însă veniturile au crescut cu 77%, până la $466,3 milioane. (CNBC)

7. Dezvoltatorul imobiliar CPI Property Group, controlat de miliardarul ceh Radovan Vitek, a devenit cel mai important acționar al Globalworth, cu o participație de 29,404%, depășind, la mică distanță, grupul sud-african Growthpoint. (Profit.ro)

8. Casa de modă Hermes, faimoasa pentru poșetele Birkin, își face intrarea pe piața cosmeticelor și va lansa o linie de rujuri. (Reuters)

9. Jeff Bezos a vândut în ultima săptămâna o participație de 0,2% în Amazon pentru $1,8 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană vrea interzicerea tranzacțiilor anonime cu Bitcoin și alte criptomonede în Uniunea Europeană – Cronica de Business
Acțiunile din Hong Kong și China au înregistrat o revenire spectaculoasă – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău