Lactalis închide fabricile din Floreni și Vatra Dornei – Cronica de business

1. Grupul francez Lactalis închide fabricile din Floreni și Vatra Dornei ale Dorna Lactate, prima sa achiziție pe piața românească, efectuată în 2008, angajații urmând să fie concediați. Decizia este argumentată de francezi prin faptul că au epuizat toate încercările de eficientizare a activității în cele două fabrici, luând în considerare și noua realitate economică. (Profit.ro)

2. Guvernul britanic a preluat o participație de $500 milioane în compania de explorare spațială OneWeb. (The Verge)

3. Producătorul auto Daimler vrea să își vândă fabrica din Hambach, Franța, ca parte a schimbărilor pe care vizează să le facă la sistemele de producție. Pe poarta fabricii au ieșit peste 80.000 de automobile în 2017. (Reuters)

4. Board-ul băncii italiene UBI Banca a respins încercarea de preluare ostilă din partea competitorului Intesa Sanpaolo, spunând că oferta în valoare de €4,86 miliarde este prea scăzută. (Financial Times)

5. CVC Capital Partners a atras investiții de $24 miliarde pentru cel de-al optulea fond al său, acesta fiind cel mai mare din industria de private equity din acest an. (Bloomberg)

6. Retailerul german Penny Market, operat de grupul REWE, vrea să ajungă la 600 de magazine deschise în România până în 2029. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Papalekas pleacă de la șefia Globalworth – Cronica de Business
Gazprom a schimbat conducerea din România – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău