Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al USR PLUS – Cronica dimineții

1. Cursurile cu prezenţă fizică la nivelul întregii unităţi de învăţământ se suspendă pentru o perioada de 14 zile dacă 50% din totalul grupelor/claselor au cursurile întrerupte din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, prevede ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii semnat vineri. (G4Media)

2. Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al USR PLUS în urma votuluI online, învingându-l pe Dan Barna, la diferenţă de câteva sute de voturi. Conform anunţului oficial, Cioloş a primit 19.603 voturi, iar Dan Barna 18.908 voturi. Dacian Cioloş a declarat că rezultatul alegerilor interne „arată că nu există aceste falii între foşti USR-işti şi foşti PLUS-işti şi că putem lucra împreună”. (News.ro)

3. Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, își menţine afirmaţiile privind revenirea partidului în coaliţia de guvernare, condiţia fiind ca Executivul să nu fie condus de către Florin Cîţu. El susţine că, înainte de a avea noi discuţii cu PNL, USR PLUS va aştepta rezultatul moţiunii de cenzură. (News.ro)

4. Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București a hotărât ca începând de pe 3 octombrie, ora 00.00, în București se închid cinematografele, se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) și se impune carantina de noapte, 20.00 – 5.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De la această ultimă măsură, vaccinații anti-Covid sunt exceptați. (Hotnews)

5. Bank of America estimează că prețul pentru un baril de petrol ar putea ajunge la $100 în această iarnă, ceea ce ar putea declanșa o criză economică la nivel global. (Bloomberg)

Din Cronica Sportivă: Naționala feminină de tenis de masă s-a calificat în semifinalele Campionatului European de tenis de masă, pe echipe, de la Cluj-Napoca, după ce au dominat sfertul de finală cu Luxemburg, pe care l-au câștigat cu 3-0, fără speranțe pentru adversarele care au produs surpriza în grupa G, în urma victoriei cu Rusia. În semifinale, România va întâlni azi Franța, de la ora 16.00, pe Look Sport+. (Link)

6. Toyota a depășit GM pe primele 9 luni din acest an, devenind producătorul auto cu cele mai mari vânzări din SUA. Toyota a vândut 186 milioane de mașini, în timp ce GM a vândut 178 milioane. GM conduce, din 1931, când a depășit Ford, topul producătorilor auto din SUA. (Reuters)

7. O decizie fără precedent în Statele Unite a fost luata de guvernatorul Californiei: toți elevii eligibili pentru vaccinul Covid-19 vor trebui vaccinați pentru a participa fizic la cursuri, indiferent dacă sunt înscriși în sistemul public sau privat. (WSJ)

8. În SUA, PwC a anunțat că le va permite celor 40.000 de angajați din departamentul de client service să lucreze de acasă sau de oriunde pe termen nedefinit. Este una dintre cele mai mari companii care decide să permanentizeze lucratul de acasă. (Reuters)

9. Temperatura medie la stația Amundsen – Scott, din Antarctica, între aprilie și septembrie, a fost de -61 Celsius, cea mai scăzută înregistrată din 1957 până în prezent. Iarna care s-a încheiat a fost cu 4,5 grade mai friguroasă decât media ultimilor 30 de ierni de la Polul Sud. (WashingtonPost)

10. În Anglia, un șofer al unei cisterne a povestit cum a fost urmărit de aproximativ 20 de șoferi care au fost dezamăgiți când au descoperit că nu transportă benzină. Șoferul conducea o mașină care transporta 44 de tone de mortar (BBC). Armata va fi implicată, de luni, în transportul combustibilului. (BBC)

Fotografia dimineții – Pacientele evacuate din spitalul de la Constanța, după incendiul produs la secția de Terapie Intensivă. Costin Dincă/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România a rămas și în 2019 lider în UE la cât alocă pentru salariile angajaților statului – Cronica dimineții
Planeta a pierdut 178 milioane de hectare de pădure în ultimii 30 de ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău