Damen va disponibiliza 870 de angajaţi din România – Cronica de Business

1. Compania de modă Ralph Lauren a înregistrat venituri în scădere cu $1 miliard în trimestrul încheiat la finele lui iunie versus perioada similară a anului trecut. Scăderea a fost de 66%, până la valoarea de $487,5 milioane, pe fondul actualei crize. (Reuters)

2. Conglomeratul chinez Fosun, condus de un miliardar supranumit Warren Buffett al Chinei, a finalizat achiziția complexului de birouri Floreasca Park de lângă Pasajul Pipera de la GLL Real Estate Partners pentru peste €100 milioane. (Profit.ro)

3. Kio Networks, un operator mexican de centre de date, ia în considerare o potențială vânzare, suma vehiculată fiind de până la $1 miliard. (Bloomberg)

4. Grupul Damen va disponibiliza 870 de angajaţi de la şantierele din România, cele de la Galaţi şi de la Mangalia, modificările vizând în cea mai mare parte Divizia de Nave Medii. Din Olanda, Grupul Damen dă afară 173 de angajaţi. (News.ro)

5. Gigantul din domeniul energiei BP și-a tăiat dividendele pentru prima oară în ultimii zece ani, după ce a înregistrat o pierdere de $6,7 miliarde în al doilea trimestru, afectat de cererea scăzută pentru combustibil în perioada pandemiei. (Reuters)

Bonus:

6. Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut de 7 ori mari rapid decât piața în luna iulie, după prăbușirea din lunile precedente, în timp ce, în Franța, înmatriculările Dacia au continuat avansul din luna iunie, creșterea accelerând la 15%. (Profit.ro)

7. Teladoc Health, o companie americană de telemedicina, a ajuns la o înțelegere pentru preluarea rivalului Livongo, într-o tranzacție în valoare de $18,5 miliarde. Mișcarea vine în contextul în care perioada pandemiei a generat o cerere semnificativ crescută apentru astfel de servicii. (Financial Times)

8. Grupul Telekom a făcut afaceri de peste 5 miliarde de lei în 2019, plus 4%, cu o pierdere netă de 1 miliard de lei, mai mare cu 36%. Grupul de companii a afişat la finele anului datorii totale de puţin peste 2 miliarde de lei, mai mici cu aproape 70% faţă de anul precedent. (ZF)

9. BMW Group a încheiat primele șase luni cu o scădere drastică a profitului, aproape €500 milioane, cu 82% mai puțin decât anul trecut, când înregistra €2,8 miliarde câștig net. Rezultatul a fost determinat de scăderile vânzărilor cu 23% în acest an. (Profit.ro)

10. Publicația americană The New York Times a înregistrat venituri din online mai mari decât din print pentru prima oară în istorie, după ce a depășit pragul de 6,5 milioane de abonați în al doilea trimestru. Cu toate acestea, efectele pandemiei au fost vizibile: cifră de afaceri a scăzut cu 7,5% în perioada menționată față de cea similară din 2019, până la valoarea de $404 milioane, după ce veniturile din publicitate au înregistrat o scădere de 44%. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Enel a demarat vânzarea operaţiunilor din România – Cronica de Business
Frankfurt va atrage 3.500 de bancheri după Brexit – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău