Boardul Twitter a acceptat în unanimitate oferta și va recomanda acționarilor achiziția companiei de către Elon Musk pentru $44 miliarde – Cronica de Business

1. În AGA de la Electrica, directorul general Corina Popescu nu a negat că ar fi în analiză un proiect de vânzare a societății de furnizare din cadrul grupului către Hidroelectrica. Compania nu va face însă o comunicare decât la un anumit stadiu de maturitate al tranzacției. (Profit.ro)

2. Randamentele negative au dispărut de pe piața mondială a obligațiunilor corporative. Fiecare obligațiune dintr-un indice Bloomberg care urmărește piața globală a obligațiunilor corporative cu grad de investiție a avut un randament de 0% sau mai mare, săptămâna trecută. Este o schimbare dramatică comparativ cu august anul trecut, când datorii de peste $1500 de miliarde, majoritatea din Europa, aveau un randament sub zero. (Bloomberg)

3. Boardul Twitter a acceptat în unanimitate oferta și va recomanda acționarilor achiziția companiei de către Elon Musk pentru $44 miliarde. Fiecare acționar ar urma să primească $54,20 per acțiune (CNBC). CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, ar urma să primească aproximativ $42 de milioane dacă va fi schimbat din funcție în termen de 12 luni de la schimbarea controlului companiei, potrivit firmei de cercetare Equilar. (Reuters)

4. Valoarea companiilor FANGMAN (Facebook, Apple, Netflix, Google, Microsoft, Amazon și Nvidia) a scăzut cu $2400 miliarde de la vârful atins anul trecut. Netflix și Meta/Facebook au pierdut aproape tot ce au câștigat, ca valoare, în ultimii 5 ani. (Link)

Din Cronica diminetii: Thailanda va renunța la testul Covid obligatoriu la intrarea în țară, pentru a încuraja turiștii să revină. Testele RT-PCR vor fi înlocuite cu teste antigene auto-administrate voluntar, de la 1 mai. Străinii vor fi în continuare obligați să furnizeze dovada vaccinării și o asigurare medicală de $10.000. (Bloomberg)

5. Rublă rusă s-a apreciat, luni, la peste 77 de unităţi faţă de euro, ajungând la un maxim al ultimilor doi ani. (News.ro)

6. Aproximativ 40% dintre întreprinderile mici din SUA intenționează să crească prețurile cu 10%, sau mai mult, pe fondul inflației ridicate, potrivit unui sondaj al Federației Naționale a Afacerilor Independente. (Bloomberg)

7. În primul trimestru din acest an, angajatorii din SUA au anunțat 1,1 milioane de locuri de muncă în domeniul tehnologiei, o creștere de 43% față de anul precedent, potrivit CompTIA. (WSJ)

8. Veniturile și profitul generate de Coca-Cola pe primul trimestru al acestui an au depășit așteptările analiștilor. Compania a anunțat vânzări de $10,5 miliarde. (Bloomberg)

9. Hopin, startupul britanic pentru evenimente virtuale, care a strâns investiții de peste un miliard de dolari, la o evaluare de aproape $8 miliarde, pare a avea dificultăți. Numărul evenimentelor listate a scăzut de la peste 15000 la mai puțin de 500. (FT)

10. Grupul spaniol BBVA a anunțat că și-a asigurat o participare de peste 50% din Garanti Bank, prezentă și în România, după ce a crescut oferta pentru achiziția de acțiuni cu 23%, în lire turcești. În euro, oferta este însă mai mică decât cea din noiembrie, care evalua banca turcească la 2,25 miliarde euro. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Nou director la BMW România – Cronica de Business
Primul fond de investiții din Germania pentru startup-uri fondate de femei – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău