România va avea astăzi cea mai scumpă energie angro din Europa – Cronica de Business

1. România, alături de celelalte două state cu care este cuplată fizic, Bulgaria și Ungaria, a înregistrat marți cele mai ridicate prețuri medii la energia cu livrare în ziua următoare (PZU) din Europa, de 268,5 euro/MWh, în creștere cu peste 27% față de prețul realizat în ziua precedentă. (Profit.ro)

2. Bursa americană a încheiat sesiunea cu rezultate mixte. În timp ce indicii S&P 500 și Nasdaq au înregistrat ușoare creșteri, de 0,2%, respectiv 1%, Dow Jones Industrial a înregistrat a patra zi consecutivă de scădere, minusul fiind de 0,3%. (WSJ)

3. Valoarea de piaţă de activelor cripto a scăzut în ultima lună cu 800 de miliarde de dolari, atingând marţi un minim de 1.400 de miliarde de dolari, potrivit site-ului de analiză a datelor CoinMarketCap. (Reuters)

4. În SUA, prețul benzinei, la nivel național, ca medie, a crescut la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, fără ca prețul să fie ajustat pentru inflație. Media națională pentru un galon de benzină a atins marți un maxim istoric de $4,374. (CNBC)

5. Retailerul electro-IT Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, a consemnat în 2021 o cifră de afaceri de 5,87 miliarde de lei, de la 5,06 miliarde de lei în anul precedent, iar profitul net a urcat cu 1,5%, la 145,09 milioane de lei. Datoriile companiei au avansat cu 46,8%, la 1,73 miliarde de lei, iar creanțele au avansat la 154,96 milioane de lei, de la 94,73 milioane de lei în 2020. (Profit.ro)

Din Cronica diminetii: Statele Unite analizează dacă să lase să expire o scutire de sancțiuni care va permite Rusiei să continue să-și plătească datoria și să evite astfel intrarea în incapacitate de plată, a declarat marți secretarul Trezoreriei, Janet Yellen. (Hotnews)

6. Președintele Biden a anunțat că administrația sa ar putea reduce tarifele impuse produselor importate din China, crescute în timpul administrației Trump, pentru a reduce prețurile în condițiile în care inflația rămâne la un nivel foarte ridicat. (CNBC)

7. Companiile din România continuă să importe gaz rusesc prin gazoductul Turk Steam în pofida stopării de către Gazprom a livrărilor de gaze către Bulgaria, gigantul rus și trader-ii utilizând rețeaua de transport din statul vecin pentru furnizarea de gaze către state terțe, inclusiv România. Ca urmare a importurilor, de peste 60 GWh/zi, efectuate atât din Bulgaria, cât și din Ungaria, dar și consumului situat sub nivelul producției interne, înmagazinările de gaze s-au majorat în prima săptămână a lunii mai cu peste 700 GWh. (Profit.ro)

8. Tiger Global, unul dintre cele mai agresive fonduri de investiții din zona tehnologiei, a pierdut aproape $17 miliarde anul acesta după ce prețul acțiunilor companiilor în care a investit a scăzut. Fondul a pierdut în patru luni aproape două treimi din ceea ce a câștigat din 2001, când a fost înființat, până în prezent. (FT)

9. Pfizer va plăti $11,6 miliarde pentru preluarea Biohaven Pharmaceutical Holding, mizând pe capacitatea sa de a creşte livrările celei mai vândute pilule dintr-o nouă clasă de medicamente pentru migrenă. (News.ro)

10. Amazon a pierdut din capitalizare tot ce a câștigat în ultimii doi ani, perioada pandemiei. Acțiunile gigantului de tehnologie au închis sesiunea de marți la o valoare de $2177,18. Ultima oară când acțiunile au valorat atât a fost în 20 februarie 2020. În 13 iulie 2021 acțiunile Amazon erau cotate la $3773,08. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Cât a plătit taxe Frank Timiș în Marea Britanie, ce se întâmplă la ANAF și cum se extinde compania-mamă a Philip Morris – Cronica de Business
Cronica de Business: Importul de mâncare va costa mai puțin anul acesta, Ajax a pierdut mai mult decât meciul cu Tottenham, iar New York Times a atras și mai mulți abonați online
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău