Dan Barna: Alianța USR-PLUS va avea candidat la alegerile prezidențiale – Cronica dimineții

1. Peste 40 de localităţi din 20 de judeţe au fost afectate de ploile torenţiale din ultimele ore, cele mai importante situaţii de urgenţă fiind semnalate în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţul Botoşani, anunţă IGSU. (News.ro)

2. Co-președintele USR-PLUS, Dan Barna, a anunțat ieri, la mitingul din București, că Alianța va avea candidat la alegerile prezidențiale. Barna a mai spus că obiectivul USR-PLUS este ca într-un an și jumătate să dea României un președinte și primul ministru, dar și primarul Capitalei. (Hotnews)

3. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat aseară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că a reanalizat contextul politic şi a decis să nu mai voteze la referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis. (News.ro)

4. Preşedintele Klaus Iohannis a participat aseară la evenimentul de aniversare a 144 de ani de la înfiinţarea PNL. El a mulţumit PNL pentru sprijinul pe care i l-a dat în ultimii ani şi a spus că România are nevoie de o guvernare responsabilă, iar aceasta poate să vină de la PNL. (News.ro)

5. Colorado este primul stat american ce limitează prețul insulinei. Începând din ianuarie costul insulinei pentru 30 de zile nu mai poate depăși $100. (HuffPost)

6. Conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a comparat produse alimentare asemănătoare vândute de același hipermarket în România și în Franța, pentru a demonstra astfel practicarea unui dublu standard de calitate de către rețelele comerciale multinaționale. Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a arătat că eticheta unui pachet de biscuiți Petit-Beurre comercializat în România indică un conținut de grăsimi vegetale, în timp ce eticheta unui pachet de biscuiți Petit-Beurre vândut în Franța de același comerciant indică un conținut de produs lactat. (Profit.ro)

7. 52% este creșterea înregistrată la vânzările de mașini electrice în România în primele patru luni ale anului. În total, în perioada ianuarie-aprilie, pe piața locală au fost comercializate 184 de mașini electrice. 53 dintre acestea au fost Nissan Leaf. (Automarket)

8. China a prezentat prototipul unui tren cu levitație magnetică capabil să ajungă la viteze de 600 km/oră (TheVerge)

9. Partidul Social Democrat vrea o nouă imagine și a angajat o firmă de lobby de la Bruxelles, pe un contract în valoare între 25.000 și 50.000 de euro. (Digi24)

10. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat aseară, într-o emisiune la RTV, că şi-ar dori foarte mult ca Rovana Plumb să fie comisar european. Prezentă în emisiune, Rovana Plumb a fost vizibil emoţionată şi i-au dat lacrimile. (News.ro)

Fotografia dimineții – Coadă pe muntele Everest:

Ți-ar mai putea plăcea
Adrian Zuckerman a fost avizat de comisia de specialitate a Senatului american pentru postul de ambasador al SUA în România – Cronica dimineții
Cronica dimineții – BNR: 85% dintre băncile din sistem vor intra pe pierdere dacă taxa pe lăcomie nu se modifică

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău