Dan Barna rămâne la conducerea USR – Cronica serii

1. A murit Corina Untilă, unul dintre eroii evenimentelor din decembrie ’89. Corina Untilă, preşedintele Asociaţiei „17 decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia din 1989”, a fost înmormântată ieri, în Cimitirul “Rusu Şirianu” din Timişoara. Avea 48 de ani (Adevarul)

2. Comisia Europeană a recomandat României să ia măsurile necesare pentru a se asigura că rata de creștere nominală a cheltuielilor publice primare nete nu depășește 4,4% în 2020, ceea ce corespunde unei ajustări structurale anuale de 1% din PIB în 2020. (Profit.ro)

3. Gordon D. Sondland, ambasadorul SUA la UE, a declarat astăzi, în fața comisiei care a cerut demisia președintelui Trump, că a acționat la ordinul președintelui în momentul în care a presat autoritățile ucrainiene să-l ancheteze pe Joe Biden și fiul acestuia. (NYTimes)

4. Dan Barna a anunțat că va rămâne la conducerea USR, după ce peste 70 la sută dintre membrii USR care au votat într-un scrutin intern au optat ca el să rămână președinte al partidului. (Hotnews)

5. Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural, a oferit în ultimul an excursii gratuite de aproximativ 8 milioane de lei copiilor și pensionarilor din sector. (Hotnews)

Promo: Producătorul de tutun Philip Morris România a dat startul luna aceasta campaniei Unsmoke Romania şi platformei unsmoke.ro, un îndemn adresat fumătorilor, nefumătorilor, autorităţilor, presei şi tuturor celor care vor să contribuie la construirea unui viitor fără fum în România. ”Unsmoke Romania este prima campanie împotriva fumatului demarată în ţara noastră de o companie din industria tutunului. Mesajul campaniei este unul cât se poate de simplu: Dacă nu fumezi, nu te apuca. Dacă fumezi, lasă-te. Dacă nu te laşi, fă o schimbare”.

6. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că tehnologia pentru extragerea gazelor și petrolul de șist este „barbară”. (CNBC)

Una din Cronica de Business: În weekendul reducerilor (15 – 17 noiembrie), românii au cumpărat și plătit online de peste 245 de milioane de lei, în creștere cu 24% în comparație cu 2018. Luând în considerare atât comenzile plătite online, cât și cele cu numerar la livrare, românii au cheltuit peste 1,2 miliarde de lei. (Profit.ro)

7. Agenția Spațială Europeană a început să studieze posibilitatea folosirii hibernării pentru astronauții aflați la bordul misiunilor pe termen lung. Oamenii de știință ai agenției vor să vadă mai întâi care ar fi avantajele hibernării în cazul unei misiuni către o planetă apropiată, precum Marte. (ESA)

Una din Cronica de Tehnologie de azi: Guvernul din India spune că are dreptul să intercepteze, să decripteze și să monitorizeze comunicațiile digitale ale cetățenilor săi în baza unei legi din urmă cu 19 ani, care permite acest lucru pentru apărarea securității și integrității naționale. (TechCrunch)

8. Adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA la București, Abigail Rupp, a urcat, luni, pe scena unui eveniment desfășurat la Constanța de săptămâna nașterii profetului Mohamed pentru a ține un discurs, însă consulul Turciei i-a cerut să coboare pe motiv că nu figurează în program. Vizibil încurcată, adjuncta șefului misiunii SUA la București a coborât de pe scenă fără să-și mai țină discursul. (G4Media)

9. Fiul lui Leonard Cohen a lucrat împreună cu alți artiști la finalizarea unor melodii înregistrate înainte de moartea tatălui său, astfel încât vineri se va lansa un nou album al cantautorului canadian, “Thanks for the Dance”. (NYTimes)

10. Un cercetător german a demonstrat că bebelușii plâng în limbi diferite. (NYTimes)

Bonus: Kaufland va elimina toate pungile din plastic de unică folosință din magazinele sale din România începând cu 1 ianuarie 2020.

Fotografia serii – Părinții studenților blocați în campusul universitar din Hong Kong au susținut o conferință de presă. Ye Aung Thu/Agence France-Presse/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
China și-a depreciat moneda în raport cu dolarul american – Cronica serii
Premierul Florin Cîţu: Începând de vineri oricine se poate vaccina doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău